4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınır güvenliği koruculardan soruluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon hazırlığını sürdürürken, geçici köy korucuları ise bölgede yol güvenliğini sağlıyor. Sabahın erken saatlerinde sınır bölgesindeki karayollarını korumak için mevzilere çıkan korucular, çevreyi gözetleyerek adeta kuş uçurtmuyor.


Irak'a sıfır noktada bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yapan Geçici Köy Korucuları, güvenlik kuvvetlerine büyük destek sağlıyor. Mehmetçik sınırda oluşturulan tampon bölgelerde teröristlerin Türkiye'ye sızmasını önlemek için geniş güvenlik önlemleri alırken, karayolları güvenliğini ise korucular sağlıyor. Karayollarını gören hakim noktalarda mevzilenen korucular 24 saat aralıksız bölgeyi gözetim altında tutuyorlar. Önemli noktalara konuşlanan korucular olası saldırılara ve mayınlara karşı her an tetikte bekleyip çevre gözetlemesini sürdürüyorlar. Sabahları Mehmetçik ile birlikte karayollarında mayın taraması yaptıktan sonra mevzilerine çekilen korucular gün boyu güzergahlardaki hareketliliği takip ediyor.


Uzun yıllardan beri bölgede güvenliği sağlamak için görev yaptıklarını belirten korucular, en büyük sıkıntılarının maaş yetersizliği olduğunu söylediler. Mevzilerinde bölgeyi gözetleyen H.D. ve O.Ç. isimli korucular ülke güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak karşılığında aldıkları maaşın az olduğunu belirttiler. Bir çok sorunlarının olduğunu ifade eden korucular, öncelikli isteklerinin maaşlarının iyileştirilmesi olduğunu söylediler. Hergün kırsalda saatlerce yürüdüklerini ve bölgeyi kontrol ettiklerini belirten korucular, kuş uçurtmadıklarını bildirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 11:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?