2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınır kapısı müjdesi

Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca ilçesinde bulunan Üzümlü ile Şemdinli ilçesinde bulunan Derecik sınır kapılarının açılması için Ankara'da 6 bakan ile görüştüğünü belirtti.


Askeri helikopterle Çukurca ilçesine giden Vali Muammer Türker ve beraberinde bulunan 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Yarbay Sami Balcı ve Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutan Vekili Kurmay Yarbay Taner Uysal ile birlikte Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi'yi makamında ziyaret ettiler. İlçe merkezinde bulunan bir parkta vatandaşlarla bir araya gelen Vali Türker, yaptığı ziyaret ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Vali Türker, Şemdinli ilçesinin Derecik Beldesi ile Çukurca ilçesinin Üzümlü sınır kapılarının açılması için Ankara'da ilgili bakanlarla görüştüğünü söyledi. Vali Türker, bölgede var olan kaçakçılığın önlenmesi, bölge halkının ekonomik seviyelerinin yükseltilmesi, Irak ile ilişkilerin gelişmesi ve terör sorunun silah dışı çözülmesi konusunda sınır kapısının önemli bir rol oynadığını söyledi. Bölgede yapılacak olan sınır ticaretinin terörle mücadelede bir enstrüman olarak kullanacaklarını ifade eden Vali Türker, terörün sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ile değil, vatandaşların da katkısıyla çözüleceğini belirtti.


Irak'tan çok büyük bir beklentilerinin olduğunu söyleyen Vali Türker, gerek muhatapları olan valiliklerle ve gerekse sanayi ve ticaret odaları ile çok yoğun bir çaba içersinde olduklarını söyledi. Vali Türker, "Nitekim nihai kararı hükümet verecek. Ancak biz burada yaşayanlar olarak burada kendimi de dahil ediyorum. Buradaki bütün sorunları ve gereksimleri Ankara'ya iletmeye ve çözme çabası içerisindeyiz. Bu konuyu komutanlarımızla da görüşüyoruz. Neticede ticaret olursa terörle mücadele daha etkin bir şekilde olur. Ankara'dan bir söz almış değiliz. Ama buradaki bölgenin istikrarı ve kurtuluşu sınır kapılarının açılmasıyla mümkün olacaktır" dedi.
İlçedeki ziyaretlerinin ardından Üzümlü köyüne geçen Vali Türker ve beraberindekiler Bayrak tepede nöbet tutan askerleri ziyaret ettiler. Üzümlü köyünde de vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Türker ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Hakkari'ye döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 15:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?