4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Sınır' operesyonunda 13 tutuklama

Hakkari'de başlayan ve eş zamanlı olarak 4 ilde uluslararası göçmen kaçakçılığı şebekesine yönelik düzenlenen "Sınır" adlı operasyonda, 22 göçmenle birlikte yakalanan ve mahkemeye sevk edilen 19 kişiden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Hakkari'de başlayan eş zamanlı olarak Van, Şırnak ve İstanbul'da devam eden operasyonda yakalanan ve 2 gün süren mahkemenin ardından 1'i İran uyruklu 13 kişi tutuklanırken, 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan T.Ö., F.Ç., N.C., A.B., F.B., M.S.G., A.A., M.S.C., A.Y., S.B., F.Y., D.Y. ile İran uyruklu H. A. adlı şahıslar Hakkari Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 22 göçmenin ise mahkemesi devam ediyor. 

Yakalanan kişiler, illegal olarak ülkeye sokulan göçmenlere sahte pasaport düzenlendiği, kaçak göçmenlerin karayoluyla ticari taksi, TIR, kamyon kasa ve zulalarında Van ve Şırnak illeri üzerinden İstanbul'a, buradan da diğer örgüt üyeleri tarafından kara, deniz ve hava yoluyla Avrupa ülkelerine geçişlerinin sağlandığı suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 13:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?