4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda aşiret düğünü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak sınır bölgesindeki tedbirleri ve sıkı denetimleri sürerken, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Mehmetçiğin mevzilendiği tepelerin altında düğün yapıldı.

Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin Türkiye'ye sızmasını önlemek için sınır bölgesindeki yüksek tepelere mevzilenirken, kurduğu kulelerle çevredeki hareketliliği son teknolojik cihazlarla gözlüyor. Hududun hemen altında Nervari aşiretinden Evin Kara ile Nizar Şene, düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi. Sınırda kurulan mevzilerin yaklaşık 500 metre altında bulunan Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleşen düğünde, vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekerken, büyük bir halay kuyruğu oluştu. Yüksek tepelere konuşlanan Mehmetçik, terör örgütü PKK mensuplarına geçit vermezken, kulelerden düğünü izledi.

Sınırda iki gün devam eden düğünde hiç bir güvenlik problemi yaşamadıklarını belirten vatandaşlar, doyasıya eğlendiklerini söyledi. Nezir Yılmaz isimli vatandaş, Irak sınırına sıfır noktada düğün yaptıklarını ve hiç bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, huzurlu olduklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 12:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?