4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda askeri haraketlilik

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinden sınır boylarına helikopterlerle komando birlikleri indirilirken, bölgeye kamyonlarla konteynırlar sevk edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Köyü Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırının ardında bölgede operasyonlar devam ediyor. Kuzey Irak'ın Diyana bölgesine doğru guruplar halinde kaçan birçok terörist etkisiz hale getirilirken, önceki gün ise Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kavuşak köyü kırsalına mayınlı tuzak kurarak 1 askerin şehit olmasına ve 2 askerin yaralanmasına neden olan teröristlerin bulunması için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

Gece görüşlü termal kameraların Kavuşak bölgesinde bir hareketliliği tespit etmesi üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterle bölgeye komandolar indirildiği bildirildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için arazi arama ve tarama faaliyetlerinin aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

Çukurca ilçesi Uzundere beldesi ve Işıklı köyü kırsal kesimlerine ise sabah saatlerinde ilçe merkezinden kamyonlar dolusu askerlerin içinde barınabileceği konteynırlar sevk edildi. Çukurca 3. Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'nda kalkan taarruz tipi helikopterler ise 49. nolu sınır taşında bulunan Komando Tabur Komutanlığı'na sürekli inişler yaparak buradan komandoları alıp sınır bölgelerine indirdiği belirtildi. Helikopter trafiğinin yaşandığı Çukurca ilçesinde askeri hareketlilik devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?