5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Sınırda bilgi yarışması

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Köprülü köyünde bulunan Mükerrem Akhanlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim gören son sınıf öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Geçen yıldan beri belli aralıklarla okulun 8.'inci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında, Türkçe, İngilizce, matematik, genel kültür ile fen ve sosyal bilimlerinde oluşan toplam 30 soru soruldu.

Üç şubenin katıldığı yarışma sonunda sorulan sorulardan 25'ine doğru cevabı veren 8/C sınıfı birinci oldu.

Yarışma öncesinde bir açıklama yapan okul müdürü Hamdi Bozkurt yapılan etkinliği yarışmadan ziyade 'Bilgi eğlencesi' olduğunu kaydetti. Okulun tüm öğrencilerinin gözlerinde birinci olduğunu belirten Bozkurt, adı hep terörle anılan Çukurca ilçesinin artık eğitimin hakim olduğunu kaydetti. Bozkurt, ilçede artık okula giden kızların sayısından her geçen gün bir artışın olduğunu vurguladı.
Düzenlenen bilgi yarışmasına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kemal Tanyürek ve Nurettin Özdemir ile 4. Jandarma Sınır Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Aytekin ile bazı okul müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Yapılan yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilerle en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 12:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?