4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda bir aile dramı

Çukurca ilçesinde, toprak evde oturan 5 nüfuslu Koruçi ailesi, yaz aylarında yılanlarla iç içe kış aylarında ise yağmur birikimlerinin altında yaşam mücadelesi veriyor.

Irak sınırındaki ilçenin Emirşaban Mahallesi'ndeki Yeşiltepe mevkiinde yıkılmak üzere olan toprak evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Koruçi ailesininin durumu görenler hayrete düşüyor. Evin reisi olan abi Kemal Koruçi özürlü olduğu için dul olan kız kardeşleri ve çocuklarına komşuları ve ilçe sakinleri sahip çıkıyor.

Yaz aylarında yılan ve akrepler içinde, kış aylarında ise yıkılmaması için tahta parçaları ile desteklenmiş, yağmur damlacıklarından kurtulmak için naylonla kapatılmış toprak evde yaşayan aile, hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor. İlçe Kaymakamlığı'ndan 2 ayda bir 75 YTL ile alabilen aile, kendilerine bir yuva yapmasını bekliyorlar.

Özürlü olan Kemal Koruçi'nin ablaları Zeynep ve Sacide, bir insana yakışır şekilde yaşamak istediklerini belirtti. Kocasının ölümüyle birlikte perişan olduklarını, abi ve kardeşleri ile yaşamaya başladıklarını anlatan Zeynep, eski toprak evin her an başlarına çökebileceğini söyleyerek "Evin reisi olan kardeşim Kemal Koruçi özürlü olduğundan geçimimizi sağlayacak kimse yok. Kaymakamlık 2 ayda bir bize 75 YTL veriyor. Bu parayla idare etmeye çalışıyoruz. Eve döşeyecek halı olmadığı için hayırsever vatandaşların verdiği eski hallıları evimize serdik. Bazıları ise bizlere bazen gıda yardımı yapıyorlar. Yaz aylarında evde dolaştığımızda evin içinde yılın ve akreplerle karşılaşıyoruz. Bazen uykuda iken evin tavanında yatağımıza düşen yılanlarla karşılaşıyoruz. Kış aylarında ise evimiz damlıyor. Yağışların eve girmemesi içi bazı hayırsever vatandaşlar evimizin dışını naylonla çevirdi. Kırılan tavanın altına ise tahta kolonlar bırakarak çökmesini engellediler. En ufak bir sarsıntıda ev üzerimize çökecektir. Hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyoruz" dedi.

Bazı vatandaşlar ise Koruçi ailesinin çok zor durumda olduğunu ve ölümle burun buruna yaşadıklarını söylediler. Vatandaşlar,"Ev çökmek üzeredir. Bayramlarda bu fakir aileyi ziyarete giderken evin içine girmekten korkuyoruz. Dışarıdan aile ile görüşerek geri dönüyoruz. Bizim desteğimiz bu insanlara yetmiyor. Birilerinin sahip çıkması lazım" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?