2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınırda bir Van kedisi

Dünyaca ünlü olan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Van kedilerinden biri, Irak sınır bölgesindeki Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yalnız başına bir ağacın üzerinde fotoğraf karesine yansıdı.

Cana yakınlığı, beyaz ipeksi kürkü, değişik göz renkleri ve suya olan düşkünlüğü ile bilinen Van kedisi, dünya üzerinde melezleşmeyen, saflığını koruyabilmiş canlıların başında geliyor. Bu özelliği ile kedi dünyasında önemli bir yeri olan ve insanlara yakınlığı yüzünden sevilerek evlerde beslenen Van kedilerinden biri, bu defa Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesi karayolunun yakınlarında bulunan bir ağacının üzerinde göründü. Fotoğrafını çeken muhabiri görmesine rağmen kaçmayan Van kedisinin buraya nasıl geldiği ve sahibinin kim olduğu ise anlaşılamadı.

Bazı ilçe sakinleri mahallelerinde dolaşan 2 Van kedisi gördüklerini belirterek ancak bu kedilerin kimlere ait olduğunu bilmediklerini belirttiler. Koruma altına alınan ve besleyen ailelere devlet desteği bile sağlanan Van kedisinin yüzlerce kilometre uzaklıktan sınır bölgesine nasıl geldiği merak konusu olmayı sürdürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?