2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınırda coşku

Hakkari'nin Çukurca ilçesi semaları bu defa silah ve bomba sesleri değil gökyüzünü rengarenk süsleyen havai fişeklerle yankılandı.


Yıllardır bölgede meydana gelen olaylarla hep yanlış lanse edilen ve değişik tarihlerde top ve silah sesleri ile yatıp kalkan Irak sınırındaki Çukurca halkı, İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin girişimleri sonucu düzenlenen müzik konseri ile eğlendiler. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizatörlüğünde Cumhuriyet Caddesi'nde çocuklar arasında ses yarışması düzenlendi, büyüklere yönelik de bir konser verildi.

Son günlerde bir televizyon kanalına yarışmacı olarak katılan yaşıtlarına adeta meydan okuyan Çukurcalı çocuklar bir birinden güzel şarkılarla izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Bazı çocukların normal, bazılarının ise yöresel kıyafetle katıldığı ses yarışmasında çocuklar Türkçe ve Kürtçe olarak şarkı seslendirdiler.

11 çocuğun yarıştığı ses yarışması sonucunda ritim-ses uyumu-sahne hakimiyeti ve detone olmak üzere 4 ayrı kategoride jüri üyeleri tarafından değerlendirmeler yapılarak, yarışmada birinci olan Dilan Aksaç'a 250 TL, ikinci Meryem Akış'a 200 TL ve üçüncü olan Ferman Parlak'a ise 150 TL para ödül verildi. Ses yarışmasının ardında sahne alan ilçenin bazı yetişkin renkli simaları ise Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirerek ilçe sakinlerinden büyük alkış aldılar. Sahneye çıkan bir kişinin ise bir elinin cebinde diğer elinin mikrofonda şarkı söylemesi ise geceye ayrı bir renk kattı.

İzleyiciler hep bir ağızdan tezahüratlarda bulunarak bir daha bir daha diye bağırdılar.

FRECRAC GRUBU COŞTURDU
Türkiye genelinde birçok albümleri çıkan Fuat Taşı'ın Frecrac grubu ise ilçe sakinlerine müzik ziyafeti çekti. Rock müziği ile izleyenleri coşturan gurup sınır boylarına ayrı bir renk kattı.

Çukurcalı gençler Rock müziği eşliğinde doyasıya eğelendiler.

SINIRDA BU DEFA BOMBALAR DEĞİL HAVAİ FİŞEKLER PATLADI


Bir zamanlar adı hep olaylarla anılan ve değişik tarihlerde silah ve bomba sesleri yatıp kalkan ilçe sakinleri bu defa ise gökyüzünü süsleyen havai fişeklerin sevincini yaşadılar. İlk başta havai fişekleri bomba zanneden ilçe sakinleri daha sonrada gökyüzünün rengarenk bir görünüme bürünmesini görünce rahat bir nefes aldılar. Konser gece geç saatlere kadar devam ederek büyük ilgi gördü. Konsere İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Anavatan Partisi (ANAP) Hakkari eski Milletvekili ve Çukurca'nın illeri gelenlerinden Macit Piruzbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bir kamyonetin üstünde kurulan sahnede yapılan ses yarışması ve konser ilçe sakinlerine büyük bir moral kaynağı olurken, gece geç saatlera kadar devam eden konserde kaymakam ve beraberindekilerde yöre halkı ile kol kola girerek halay çektiler.
 

İHa
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?