4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda eğitime destek

Çukurca ilçesinde olası sınır ötesi operasyon hazırlığını devam ettiren Mehmetçik, sınır köylerdeki fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere yardımlarını sürdürüyor.

Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca 3. Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'nın girişimleri sonucu Tema Mağazacılık Hizmetleri Anonim Şirketi'nden temin edilen 500 paket giyim malzemesi, sınırdaki köy ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere dağıtıldı. Kışlık ayakkabı, parka, gömlek, çorap, pantolon, kazaktan oluşan 500 paket, Çukurca Kaymakamı Ayhan Akpay, Çukurca 3. Jandarma Sınır Alay Komutanı Kıdemli Albay Adnan Arslan ve daire amirlerinin katıldığı bir törenle Çığlı Köyü İlköğretim Okulu, Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu ve Gündeş Muzaffer Ateş İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtıldı. Dağıtımda ayrıca 3. Jandarma Sınır Alay Komutanlığı tarafından her öğrenciye birer adet kot pantolon hediye edildi.

Dağıtım törenine Çukurca Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ali Bayaslan, Emniyet Müdürü Said Köksal, Özel Harekat Operasyon Tim Amiri İsa Karakoç, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Saraçoğlu, Mal Müdürü Sıddık Güzel, TEDAŞ İşletme Şefi Ahmet Turan, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Irak sınırına sıfır noktada bulunan Çukurca'da olası operasyon için eli tetikte bekleyen Mehmetçik ve İlçe Kaymakamlığı tarafından fakir öğrencilere yapılan yardımlar, köylüler tarafından takdirle karşılandı. Yardım dağıtımlarına katılan köylüler, devletin sıcak elini her zaman hissetmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 15:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?