27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda halay

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve Şehit Asteğmen Muzaffer Ateş’in anısına Gündeş köyünde yeni yapılan ilköğretim okulunun açılışını yaparak, vatandaşlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’ne bağlı Gündeş köyü Ormanlı mahallesine giden Vali Erdoğan Gürbüz, burada yeni yapılan 2 derslikli Gündeş Şehit Asteğmen Muzaffer Ateş İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Açılışta konuşan Gürbüz, köylü, devlet ve millet işbirliği ile yapılan ilköğretim okulunun diğer ilçelere de örnek olmasını temennisinde bulundu. Vatanı ve milleti ile devletin bölünmez bütünlüğü için şehit olanları asla unutmamaları gerektiğinin altını çizen Vali Gürbüz, vatan topraklarını şehit ve gazilere borçlu olduklarını belirtti.

Asteğmen Muzaffer Ateş’in vatan ve bayrak uğruna şehit düştüğünü kaydeden Gürbüz, onların aziz ruhlarını ise bu açılışta bir kez daha yad ettiklerini ifade etti.

Gürbüz, "Bundan sonra okullarımıza unutulmamaları için şehitlerimizin ismini vereceğiz. Kaymakamlık ile Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına okulumuza bu anlamlı ismi verdikleri için kendilerine teşekkür ederim. Yaşadığımız bugünlerde okullarımıza şehitlerimizin isimlerinin verilmesine ihtiyacımız vardı. Bu okulumuz depreme dayanıklı olarak yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 13 milyon YTL ile de yeni okullar yaparak depreme dayanıksız okullarımız güçlendirilecektir. Bu okullarımıza liseler dahil değildir. Liseler için hükümetimiz tarafından ayrıca ödenek gönderilecektir" dedi.

Konu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Çukurca Kaymakamı Ünal Coşkun ise açılışı yapılan 2 derslikli ilköğretim okulunda toplam 46 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirterek, işçiliğini köylülerin yaptığı okulun kendilerine 65 bin YTL’ye mal olduğunu kaydetti. 2004 yılı Ağustos ayında yapımına başlanan okulun ekim ayında bitirildiğini kaydeden Coşkun, başlattıkları hizmet atağının devam edeceğini söyledi.

VALİ GÜRBÜZ, VATANDAŞLARLA BİRLİKTE HALAY ÇEKTİ

Yapılan konuşmanın ardından okulu gezen Vali Erdoğan Gürbüz, Çukurca Kaymakamı Ünal Coşkun, Belediye Başkanı Yaşar Turan, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ve daire amirleri çalınan davul zurna eşliğinde köylülerle birlikte halay çekti. Necmi Ölmez isimli 4 yaşlarındaki bir çocuğun elini tutarak onunla birlikte halay çekmeyi de ihmal etmeyen Vali Gürbüz köylüler tarafından alkışlandı. Türk bayrakları ile süslenen Ormanlı mahallesinde toplanan yöresel kıyafetli kadınlar ise kucaklarındaki çocukları ile açılışı uzaktan izlemeyi tercih etti.

Okul açılışından sonra Çukurca İlçesi’ne geçen Vali Erdoğan Gürbüz, Cumhuriyet mahallesinde yapılan ve kendi adını taşıyan anaokulun da açılışını yaptı.

Burada da bir konuşma yapan Vali Gürbüz, ilköğretim okulundan sonra yeni yapılan anaokulun açılışını yaparak hizmet yarışının devam ettiğini belirterek, "Çukurca en sevdiğimiz ilçelerimizden biridir. Kaymakam, belediye başkanı ile kamu kurum ve kuruluş amirleri el ele vermek suretiyle burayı cennet vatanın bir köşesi yapıyorlar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız burada öğretmenlerimizin elinde en güzel eğitim ve öğretimi görüyorlar. Anaokullarına çok önem veriyoruz. Öğretmenlerimiz Türkiye’nin her tarafından buraya koşarak size hizmet etmeye geliyor. Burada mahrumiyet olmasına rağmen değerli öğretmen arkadaşlarımız bu vatan toprağında çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmenin çabası içerisinde" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Gürbüz ve beraberindekiler ile birlikte 2004 yılı Haziran ayında yapımına başlanan ve 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan 200 kişilik 2 oyun odası, 1 yatakhane, 1 yemekhane ve mutfağı olan anaokulunu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 12:30:40
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 12:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?