4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda hareketlenme var

Hakkari'de ihdas edilen geçici askeri güvenlik bölgelerine giriş yasağının 13 Aralık 2008 tarihine kadar uzatılmasının ardından Irak sınırına doğru askeri hareketlilik başladı. Askeri sevkıyat iki gündür aralıksız devam ediyor. 

Hakkari Valiliği tarafından dün yayınlanan ve acil olduğu belirtilen 'Hakkari ili bölgesinde ihdas edilen geçici askeri güvenlik bölgelerine giriş yasağı 13 Aralık 2008 tarihine kadar uzatılmıştır' uyarısı ile askeri sevkıyatlarda da artış gözlendi. 

Giriş yasağının uzatıldığı Yüksekova ilçesi Dağlıca ve İkiyaka bölgesi ile Şemdinli ilçesi Ayranlı, Yeşil Göl, Düzbarkın'ın 1 kilometre batısından, Hezdelot Tepe ve Hoşgeldin Tepe'nin 1 kilometre güneybatısı arasında kalan bölgeye çok sayıda asker ve mühimmat sevk edildi. 

PKK'nın Avaşin, Basyan ve Hakurk kamplarının karşısında bulunan bölgeye iki gündür özel birliklerin yerleştirildiği belirtildi. Bölgeye bir yandan helikopterlerle komandolar indirilirken, bir yandan ise karadan sevkıyat devam ediyor. 

Dün gündüz saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden askeri sevkıyat ile Şemdinli, Derecik ve Yeşilova bölgesine çok sayıda sivil otobüs, TIR, kamyon ve askeri araçlarla asker ve mühimmat taşındı. Yüksekova'dan Şemdinli istikametine en son giden 70 araçtan oluşan konvoyda büyük TIR'ların olması dikkatleri çekti. Konvoyda her 10 araca frekans bozucu jammerler eşlik etti.
Askeri hareketlilik bölge halkı arasında ikinci kara harekatı olarak değerlendiriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 12:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?