4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda hasta kurtarma operasyonu

Çukurca İlçe Kaymakamlığı, hastaneye getirilirken toprak kayması nedeniyle yolun kapanması üzerine bir araçta mahsur kalan kadını kurtarmak için saatlerce süren bir kurtarma operasyonu başlattı.

Kuzey Irak sınırındaki ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan 7 haneli Kazan köyünde yaşayan ve hamile olduğu belirtilen 3 çocuk annesi Halime Çetinkaya rahatsızlanınca, yakınları hastayı İlçe Sağlık Ocağı'na getirmek istediler.

Hastayı özel bir araçla Çukurca'ya getirmek isteyen vatandaşlar, köy yolu üzerine büyük bir kaya parçasının yanı sıra toprak kayması yüzünden mahsur kaldılar. Gece saat: 01:00 sıralarında Çukurca İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefi Abdurrahman Kaçmaz'ı arayan Sinan Çetinkaya, yol kapalı olduğu için eşini hastaneye ulaştıramadığını söyledi. Çukurca Kaymakamı Ayhan Akpay'a durumun bildirilmesi üzerine oluşturulan 5 kişilik ekip, iş makinesi ile birlikte yola koyuldu. Yola ağaçlarla birlikte inen kaya ve toprak parçaları güçlükle temizlenirken, soğuktan üşüyen ekip çalışanları ise Tiyar Deresi yakınlarında ateş yakarak ısınmaya çalıştılar.

Yaklaşık 5 saatlik bir uğraştan sonra yol aracın geçebileceği ölçüde açılınca, kanamalı doğum hastası Halime Çetinkaya, Şantiye Şefi Abdurrahman Kaçmaz'ın aracı ile asfalt yola kadar indirildi, daha sonra da bir başka özel araçla Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Derya isimli kız çocuğu ise annesinin yanından hiç ayrılmadı.

Şantiye Şefi Abdurrahman Kaçmaz, Kaymakam Ayhan Akpay'ın talimatları doğrultusunda harekete geçerek başarılı bir operasyonla anneyi kurtardıklarını söyledi. Doğum hastası kadının kocası Sinan Çetinkaya ise, eşinin hayatını kurtaranlara teşekkür eti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?