2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınırda karne sevindi yaşanamadı

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Akkaya köyünün öğrencileri, karne sevincinin ardından saatlerce süren onlarca kilometrelik zorlu bir yolculuğun ardından ailelerine kavuşabildiler.
 
Öğlen saatlerinde eğitimlerini sürdürdükleri il ve ilçe merkezinden ayrılan öğrenciler, köy yolunun gerek bozuk ve gerekse buzlu olmasından dolayı yolculuk ettikleri araçları iterek ancak gece karanlığında evlerine ulaşabildiler. 

Irak sınırındaki 80 hanelik Akkaya köyünün eğitim yaşındaki çocukları, ilköğretim 4'ncü sınıfın ardından lise sonuna kadar eğitimlerini Çukurca ilçesi ile Hakkari il merkezindeki çeşitli okullarda sürdürüyorlar. Yurtlarda, pansiyonlarda, yakınlarının yanında veya kiraladıkları evlerde kalan öğrenciler, dün karnelerini aldıktan sonra zorlu bir yolculuk sonucu köylerine ulaşabildiler. Sabah saatlerinde sevinç içinde karnelerini alan il merkezindeki Akkayalı öğrencileri, bir süre köyün tek minibüsünün kendilerini almasını beklediler. Öğlen saatlerinde gelen 15 kişilik minibüse binen 25 öğrenci, şehirden 60 kilometre uzaklıktaki köylerine doğru yola çıktılar. Minibüs, köy yolu ayrımında öğrencileri indirip Çukurca ilçe merkezindeki diğer öğrencileri de yanlarına getirdi. Daha sonra köy minibüsü ve üstü açık kamyonetlere binen yaklaşık 35 öğrenci köylerine doğru yola çıktılar. Ancak 10 kilometre uzaklıktaki köy yolunun gerek bozuk ve gerekse buzlu olmasından dolayı minibüs yolda kalınca, sürücünün isteği üzerine aşağı inen öğrenciler aracı itmeye başladılar. Öğrenciler düşe kalka minibüsü iterek saatlerce süren zorlu bir yolculuğun ardından köylerine ulaşıp ailelerine kavuştular. 

Üstü açık kamyonetle köye ulaşmaya çalışan öğrencilerden Eyüp ve Semir Sarı ile Esat Güler, araç bulamadıkları için soğuk havaya rağmen bu zorlu yolculuğa katlandıklarını belirttiler. Yolcu minibüsü ile köylerine ulaşan Habip Güler, Fikriye Dayan, Müzeyen Demirer, Belkız Dayan isimli öğrenciler ise, yola öğle saatlerinde çıkmalarına rağmen karanlıkta evlerine vardıklarını belirtiler. Köy yolunun bozuk ve aşırı buzlanmasından dolayı aracın yolda kaldığını belirten öğrenciler, uzun bir uğraştan sonra ailelerine yeniden kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 16:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?