2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınırda Nevruz işte böyle kutlandı

Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen Nevruz kutlamasında, protokol üyeleri Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halkla birlikte halay çekti.

İlçe Kaymakamlığı tarafından Türk bayrakları ile donatılan Cumhuriyet Caddesi üzerinde daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve yüzlerce vatandaşın katıldığı kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kutlamalarda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Çukurca İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmanın ardından İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Turan, Çukurca 20'nci Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve beraberindekilerle alanda
yaktıkları Nevruz ateşi etrafında halay çekti. Protokol üyeleri, poşulu vatandaşlarla Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde saatlerce halay çekerek baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Daha sonra kutlamalara katılan yaklaşık 2 bin 500 kişiye meyve suyu ve pasta ikramı yapıldı. Kutlamalar kapsamında İlçe Kaymakamlığı tarafından vatandaşlar arasında çekiliş yapıldı. Görevliler tarafından yapılan çekiliş ile 88 ekran plazma televizyon, 5 adet 55 ekran TV, 12 adet bisiklet, 10 adet cep telefonu, 10 adet mp4 müzik çalar ve sürpriz hediyeler dağıtıldı.

Öte yandan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Çukurca İlçe Teşkilatı tarafından Yeşil Çeşme Mahallesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamaları ise sürüyor. Buradaki kutlamalara katılan yöresel kıyafetli kadın ve erkekler ise ses sanatçıları tarafından söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek Nevruz Bayramı'nı kutluyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 13:26:52
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 13:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?