2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınırda öğrencilerin veda gecesi

Irak sınırındaki Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan ve bu yıl 27 kız 17 erkek olmak üzere 44 mezun veren Şehit Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Lisesi'nde bir veda gecesi düzenlendi.


Çukurca ilçesinde 17 Haziran 2005 günü Yağlısu mevkisinde mayına basan bir askeri kurtarırken başka bir mayının patlaması sonucu şehit olan Üsteğmen Adnan Bahat isminin verildiği ilçenin tek lisesi bu yıl ilk mezunlarını verdi.


Öğrencilerin organizatörlüğünde akşam saatlerinde öğretmen evinin bahçesinde bir veda gecesi düzenlendi. Geceye İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi Belediye başkanı Mehmet Kanar İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, daire amirleri okul öğretmenleri ve lise son sınıfı öğrencileri katıldı.


Burada bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Çiftçi, şehit üsteğmenin anısını tazelediklerini belirtti. Mezun olan öğrencilerinin çoğunun kız öğrenci olmasının çok sevindirici olduğunu ve kendilerini bahtiyar ettiğini anlatan Çiftçi, "Umuyoruz ki bu gençlerimizi üniversitelerde okuyup Çukurca'ya güzel hizmetler verir" dedi.
Gece geç saatlere kadar devam eden veda gecesinde kaymakam Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İl Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Rojda Parlak, daire amirleri ve öğrenci ve aileleri hep birlikte Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çektiler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?