4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sınırda PKK hedefleri bombalandı

Şırnak ve Hakkari’de sınır boyundaki birliklerden dün gece PKK’lı teröristlerin kullandığı stratejik noktalara top atışı yapıldı.

Tank ve havan atışı yapılan bölgelerde ise sabah saatlerinde arazi arama taraması başlatıldı. Cizre Tank Taburuna getirilen 7 zırhlı personel taşıyıcının (ZPT) sınır birliklerine gönderileceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlar geniş çaplı olarak sürüyor. Şırnak ve Hakkari dağlarındaki operasyonlara binlerce komando katılıyor. PKK’lıların Türkiye’ye sızmakta kullandıkları stratejik noktalar dün gece top ateşine tutuldu. Irak sınırında konuşlu bulunan birliklerden yapılan tank ve havan atışları, kilometrelerce uzaklıktan duyuldu.

Top atışlarının PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye sızacağı istihbaratı üzerine yapıldığı belirtildi. Ayrıca dün gece Heron adlı insansız hava aracının da sınır hattında sürekli uçuş yaptığı öğrenildi. Sabah saatlerinde top atışı gerçekleştirilen bölgelerde ise arazi arama taraması başlatıldığı bildirildi.

Bu arada, Mehmetçik bir yandan PKK ile mücadele etmeye devam ederken, bir yandan da sınıra askeri sevkiyat tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Cizre Tank Taburu’na 7 askeri TIR ile kısa adı (ZPT) olan zırhlı personel taşıyıcılar getirildi. Bazı TIR'larda ise, paletli 2’şer adet ZPT olduğu görüldü. Askerlerin çatışma bölgesine intikal etmekte kullanılan zırhlı personel taşıyıcıların sınırdaki birliklerde konuşlandırılacağı belirtildi.

YÜKSEKOVA'DA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Aktütün Küyü’ndeki Jandarma karakoluna yapılan saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde de bugün yoğun bir helikopter trafiği yaşandı. Helikopterlerin Şemdinli ve Aktütün bölgelerine doğru gittikleri gözlendi.

PKK’lı bir grup terörisit tarafından Irak sınırına 4 kilometre uzaklıkta bulunan Aktütün Jandarma Karakoluna yapılan hain saldırıdan sonra bölgedeki operasyonlar sürüyor. Yüksekova İlçesi’nden kalkan sikorsky tipi helikopterlerin bugün saat 12.00 sıralarında baskına uğrayan Aktütün ve Şemdinli yönüne asker ve mühimmat taşıdığı gözlendi.

Bu arada, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bulunan 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı’ndan da top atışları yapıldı. Atışların tatbikat amaçlı yapıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 15:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?