5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Sınırda tiyatro heyecanı

SINIRDA TİYATRO HEYECANI

Kuzey Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Adım Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen 'Yolumuzu bulalım' oyunu büyük ilgi gördü.

Hakkari Valiliği ve Çukurca Kaymakamlığı'nın katkılarıyla Çukurca Şehit Bilal Soybilginç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda eğlence programı düzenlenerek, tiyatro gösterimi yapıldı. Çukurca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin bağlama ve saz eşliğinde Kürtçe ve Türkçe verdiği müzik ziyafeti büyük alkış aldı.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 10 Ekim 2009'dan beri Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini gezen Adım Tiyatro Grubu, 'Yolumuzu bulalım' adlı tiyatro oyununu ile izleyicinin karşısına çıktı. Sinan Benginer, Volkan Saraçoğlu, Ayberk Atilla, Tuncay Gürel, Oya Öztürk, Ender Gülçiçek, Hakkı Şahin, Pervin Atamert'in görev aldığı oyun, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Grup adına sahnede konuşan Volkan Saraçoğlu, Çukurca'da oldukları için büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Bölgeye gönüllü olarak geldiklerini belirten Saraçoğlu, Çukurca'nın her şeye layık olduğunu belirtti.

Ücretsiz olarak sunulan etkinliğe Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Cumhuriyet savcısı Burak Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SINIRDA TİYATRO HEYECANI
SINIRDA TİYATRO HEYECANI
SINIRDA TİYATRO HEYECANI
SINIRDA TİYATRO HEYECANI
SINIRDA TİYATRO HEYECANI
SINIRDA TİYATRO HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:56:02
Güncelleme :25 Mayıs 2010 Salı 09:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?