2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınırdaki köylülerin su sevinci

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü köyünde, içme suyu kaynağının kuruması üzerine başlatılan çalışmalar sonucunda Irak sınırının sıfır noktasında bulunan yeni kaynaktan köye içme suyu getirme çalışmalarına başlandı.


120 hane ve 600 nüfusu bulunan Üzümlü köyü sakinleri ve askeri birliklerin bir süreden beridir çektikleri içme suyu sıkıntısı gideriliyor. Yapılan tüm sondaj çalışmalarına rağmen bir türlü içme suyu kaynağına rastlanamaması üzerine köy sakinlerinin sorunu kendisine ilettiklerini belirten İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sıkıntıyı nasıl aşabilecekleri konusunda vatandaşla konuştuklarını söyledi.

Çalışmalar sonucunda köy yakınlarında yeni bir kaynak yeri tespit edildiğini ifade eden Çiftçi, "Çalışma başlatıldı ve birkaç güne kadar su yüzeye çıkarılacak. Bu kaynağın, Üzümcü köyünün tüm içme suyunu karşılayacağına ve sıkıntıyı gidereceğine inanıyorum" dedi.


Üzümlü Jandarma Sınır Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Sağlam ile birlikte ortaya çıkartılan su kaynağını yerinde inceleyen Kaymakam Çiftçi, burada bulunan çocuklara ise şeker dağıttı.


Su sevincini yaşayan köylüler ise kaynağın başında kurban kestiler. Yıllardan beridir içme suyu sıkıntısı çektiklerini belirten Celal Seven isimli vatandaş ise "Sıkıntının giderilmesi için kapısını çalmadığımız milletvekili kalmadı. Allah razı olsun 1 yıldır ilçemize gelen kaymakamımız Abdullah Çiftçi sesimize kulak verdi. En büyük sıkıntımız olan su sorunumuzun üstesinden geldi" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 11:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?