4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sivil itaatsizlik eylemi başlıyor

HAKKARİ'DE DE SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ BAŞLAYACAK

Önceki gün Diyarbakır'da başlatılan sivil itaatsizlik eylemleri çerçevesinde belirtilen taleplerin yarın Hakkari'de de dile getirileceği belirtildi.

BDP Hakkari İl Örgütü, yaptığı toplantı sonrasında bir basın açıklaması düzenlendi. Parti binası yanındaki otoparkta kurulan "Demokratik Çözüm Çadırı" önünde yapılan açıklamaya; BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, Hakkari Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, partinin il ve ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Koparan, "Kurulan Demokratik Çözüm" çadırına sahip çıkmalarından dolayı halka teşekkür etti. Sivil itaatsizlik eylemlerinin yarın Hakkari'de de yapılacağını belirten Koparan, yaklaşık bir hafta önce çadırı kurduklarını belirtti. Koparan, "Bugün de çözüm çadırına sahip çıktığınız için öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Kürt sorunu çözülmeden de bu çadırları buradan kaldırmayacağız. Dün Diyarbakır'da başlatılan sivil itaatsizlik eylemine bizler de yarın kentimizden destek amaçlı bir program

çıkardık. Bu doğrultuda yarın saat 10.00'da il binası önünde bir araya gelerek belediye önüne kadar bir yürüyüş düzenleyip Kürtlerin taleplerini bir seferde Hakkari'den haykıracağız. Bu yürüyüşe elbette ki halkımız kendi renkleri ve zılgıtları ile katılacaktır. Ancak güvenlik güçleri üzerimize de gelse bizler her şeye rağmen karşılık vermeden sivil itaatsizlik eylemimize devam edeceğiz. Bizler yarın, ana dil hakkını, KCK davasında tutuklu bulunan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını, siyasi ve

askeri operasyonların durmasını ve 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde yüzde 10'luk barajın kaldırılması isteğimizi bir kez de Hakkari'den haykıracağız. Bu eylemselliğimize il, ilçe, belde ve köylerimizden de halkımızın destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, Çözüm Çadırı önünde müzikli bir şölen düzenlendi. Yaklaşık 200 partili ile birlikte Çukurca ilçesinden gelen Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve beraberindekiler çadırı ziyaret etti. Konuklar daha sonrada canlı müzik eşliğinde halay çekti. Gençleri yalnız bırakmayan BDP İl Başkanı Orhan Koparan da halayın başını çekerken, yoğun bir katılıma sahne olan müzik şöleni halen devam ediyor.

HAKKARİ'DE DE SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 15:59:01
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 19:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?