5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Sivil toplumdan İsrail'e tepki

HAKKARİ'DE DE İSRAİL KINANDI

Hakkari'de bir araya gelen 17 sivil toplum örgütü, İsrail'in insani yardım taşıyan gemi konvoyuna düzenlediği saldırıyı kınadı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Öğretmenevi önünde bir araya gelen 17 sivil toplum örgütü adına hazırlanan ortak basın metnini İHH Hakkari İl Temsilcisi İdris Kaval okudu.

Devlet terörü uygulayan İsrail'i kınadıklarını söyleyen Kaval, "Tamamen insani amaçlı yola çıkan yaklaşık 50 ülkeden; çocuk, yaşlı, kadın, sanatçı ve aydının yer aldığı Gazze yardım filosuna yapılan saldırıyla bir kez daha terör devleti gerçek yüzünü göstermiştir. Yıllardır mazlum Filistin halkına uyguladığı zulümlerini dünya geneline yaymak istediği aşikar olan İsrail'e büyük şeytan ABD kol kanat geldiği, şımarık evladına göz yummuştur. Dünyanın 70 ülkesinde yardım faaliyetleri yürüten ve ümmettin yük akı olan İHH'nın daha önce de bölgede yürüttüğü faaliyetleri engelleyen ve İHH gönüllüsü İzzet Şahin'in hukuksuz bir şekilde gözaltına alan İsrail, hukuktan ve insani yardımdan ne anladığını ortaya koymuştur. Bizler burada terör devleti İsrail'i ve bu alçak saldırıya göz yumanları şiddetle kınıyoruz. Ayrıca bu alçak saldırıya İsrail'in anladığı dilden cevap vermeyen İslam ülkelerinin belirtisiz, ihaneti içindeki kukla yönetici ve iktidarlarını da şiddetle kınıyoruz. Son olarak bu komploda şehit olan kardeşlerimizin şahadetini yüce rabbimiz kabul etsin. Yaralananlara ve yardım filosunun gemilerinde bulunan tüm kardeşlerimize sabır diliyoruz" dedi.

Ellerinde 'İsrail döktüğü kandan boğulacak' pankartları bulunanlar ise 'gemilere selam direnişe devam' sloganları attı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 15:27:05
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 15:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?