3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Sivrisineklerle mücadele

Hakkari'de son günlerde hızla çoğalan sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapılmaması tepkilere neden oldu.

Havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışması yapılmadığı için sivrisinek ve haşerelerin çoğaldığını belirten vatandaşlar, belediyenin her yılki ilaçlama çalışmasını bu yıl yapmamasını eleştirdiler. Dağgöl Mahallesi sakinlerinden Metin Aktaş, sivrisineklerin kendisini sokması sonucu her tarafının alerji olduğunu, söz konusu ilaçlama çalışmasının biran önce başlatılması gerektiğini anlatan Aktaş, "Akşamları sivrisineklerden dolayı uyku gözümüze girmiyor. Havalar sıcak olduğu için sivrisinekler her geçen gün çoğalıyor. Artık evimizde bile rahat edemez olduk. Daha önceleri belediye tarafından ilaçlama çalışması yapıldığı için bu kadar sivrisinek yoktu. Şimdilerde ise gün geçtikçe artıyor" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsa Bor ise, her yıl düzenli bir şekilde ilaçlama çalışması yaptıklarını, ancak makineleri bozulduğunu söyledi. Onarım için Van'a gönderdikleri makinenin gelmesi ile tüm mahallelerde ilaçlama çalışması başlatacaklarını söyleyen Bor, "Özelikle sıcakların arttığı bugünlerde bütün vatandaşlardan ricamız, çevreyi temiz tutmaları ve belediyenin belirlemiş olduğu noktalarda çöplerini boşaltmalarıdır. Bu yapılmadığı takdirde ilaçlama çalışmaları boşa gidecektir. İlaçlama çalışmalarımıza ise yakında başlayacağız" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?