2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Soğuğu yiyen rontgene koştu

Hakkari Devlet Hastanesi'nin röntgen servisinde, buzlanma yüzünden yaşanan kazalar ve soğuklardan artan akciğer enfeksiyonları nedeniyle büyük yoğunluk yaşanıyor.

Bir süre önce hizmete giren tam donanımlı Hakkari Devlet Hastanesi'nde röntgen servislerinin önünde kuyruklar oluşuyor. Bazı vatandaşlar ise röntgen çektirmek için sıranın ancak iki gün sonra kendilerine geldiğini belirttiler. Hadi Yılmaz ve Ahmet Gezer isimli hastalar, röntgen servislerin önünde meydana gelen kuyruklardaki sıra yüzünden bazen tatsız olayların yaşandığını, hastanedeki 2 röntgen cihazının yetersiz geldiğini belirten soruna bir çözüm bulunmasını istediler.

Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise, son günlerde hastaneye çok sayıda düşme vakaları ile akciğer enfeksiyonları şikayeti ile gelen hastalara röntgen çektirmek zorunda kaldıkları için kuyruk oluştuğunu belirttiler. Yetkililer, hastaların iyi bir tedaviden geçmesi için bazen mutlak suretle röntgen çektirilmesinin gerektiğini anlatarak "Röntgen cihazları yeterli, ancak ağır kış şartları olduğu için bazen yığılmalar olabiliyor. Ayrıca Devlet Hastanesi Acil Servis bölümü ile bir başka bölümde olan 2 adet röntgen cihazını bundan sonra özelleştireceğiz. Bunun dışında ilde nüfus artışı her geçen gün artıyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dediler.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?