4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Son bir haftada PKK'ya ağır darbe

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyonda, son bir haftada 27 terörist etkisiz hale getirildi.


Terör örgütü PKK'ya yönelik son yılların en büyük operasyonunu düzenleyen Mehmetçik, teröristleri kıskaç altına aldı.

Sıcak çatışmaların sürdüğü Şırnak, Siirt, Tunceli, Hakkari, Van ve Diyarbakır'daki operasyonlara, 10 bin asker ve çok sayıda geçici köy korucusu katıldı. Teröristlerin kış sığınıklarını yok etmek için kobra helikopterleriyle hava destekli düzenlenen operasyonlarda örgüte her gün ağır darbe indiriliyor. Son bir haftada 24 terörist ölü, 3 terörist sağ olmak üzere 27 terörist ele geçirilirken, örgüte ait sığınaklarda çok sayıda silah, patlayıcı madde ve gıda maddesi bulundu.


Irak'ın kuzeyindeki varlığını sürdüren PKK'lı teröristlerin sınırdan Türkiye'ye girişini engellemek için bölgeye askeri sevkıyat devam ederken, Genelkurmay Başkanlığı'nın güvenli bölge ilan ettiği Şırnak, Siirt ve Hakkari dağlık kesimlerinde ise yer yer operasyonlar sürüyor. Şırnak'ta 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın yönettiği operasyonlara bölgede bulunan Bolu Dağ Komando, Hakkari Dağ Komanda ve diğer tugay komutanlıkları da katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?