4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sorunlar değerlendirildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Mühendisler Odası temsilcileri ile bir araya gelerek ilin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırdılar. 

Milletvekili olduğu gönden bugüne kadar yörenin değişik noktalarını ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyen Milletvekili Özbek, önceki gün akşam saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Şenler Otelinde mühendislerle bir araya geldi. 
Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Odaları Birliği (TMMOB) Hakkari Temsilcisi tarafından organize edilen toplantıda, mühendisler ilk önce milletvekilinden Hakkari'ye bir asfalt plentinin kurulması için girişimlerde bulunduklarını söyleyerek bu konuda kendisinden destek istediler. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, şehir giriş yolunun parke taşı değil asfalt olmasının daha uygun olacağı, Mezran Mahallesi'ndeki Sülük Göleti'nin ıslah edilerek çevre düzeninin yapılması, Hakkari Üniversitesi'nin nereye kurulacağı, üniversite öğrencilerine destek amaçlı olarak bir dernek kurulması, sınır ticaretinin öncelikli planlar arasına alınarak acilen Hakkari'nin sınır kapılarının açılması ve bölgesel olarak konunun çevre illerle değerlendirilmesi, şehir girişi yolu yapılırken içme suyu şebekesinin de eş zamanlı yapılması gerektiği gibi konular ele alındı. 

Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Bülent Çetin, inşaat mühendislerinden Niyazi Ediş ve Nezir Temel, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Odaları Birliği Hakkari Temsilcisi Ali. Kemal Atlı, mimar Cemal Erip, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi İbrahim Alçiçek, Makine Mühendisleri Temsilciliği adına Hacı Demir, Harita Mühendisleri Temsilcisi Kutlu Özbek, Ziraat Mühendisleri Odası adına Bülent Tanyürek, Maden Mühendisi Selim Özdinç ile konuk olarak Hakkari Genç İşadamları Derneği Başkanı Erkan Ertunç katıldı. Toplantı sonunda ise Hakkari'ye bir asfalt plentinin kurulmasına karar verildiği ve şimdiden gerekli girişimlere başlandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?