4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sorunlar tartışıldı

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Hakkari İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)Temsilcisi Mehmet Sevmiş, tarafından verilen yemekte inşaat mühendislerinin sorunları masaya yatırıldı. 

Hakkari'de yaşayan inşaat mühendislerinin sorun ve sıkıntılarının ele alındığı toplantı Şenler Oteli'nde yapıldı. TMMOB Hakkari İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İl Temsilci Mehmet Sevmiş, tarafından verilen yemeğe Hakkari ve ilçelerinde görev yapan çok sayıda inşaat mühendisi katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Sevmiş, mühendisleri depreme karşı duyarlı olmaya çağırdı. Mühendislerin denetimlerini daha sıkı tutmalarını tavsiyesinde de bulunan Sevmiş, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların mühendislerin işlerine karıştığını iddia ederek tepki gösterdi. Yaşanan bu tür sıkıntıların üstesinde de geleceklerini belirten Sevmiş, "Üyelerimiz yaşandığı bazı sorun ve sıkıntıları paylaştık. Üyelerimizin oda ile olan ilişkilerinde yaşanan sıkıntıları ele aldık" dedi.
Hakkari-Van karayolunda yapılan yol genişletme çalışmalarının ise tamamen bilimsellikten uzak olduğunu iddia eden Sevmiş, Hakkari-Van karayolunda yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında kullanılan dinamitlerin yanlış kullanıldığı konusunda yetkilileri uyarmalarına rağmen yapılan yanlış uygulamaya aynen devam edildiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?