4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sosyal gelişim çalışmaları

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gençlik Sosyal Gelişim Programı' kurslarına yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.

Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından desteklenen ve bir süre önce Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yerel eğitim programından 13 paketten biri olan 'Gönüllülük ve gençlik merkezim, gençlik sosyal gelişim programı, iletişim ve gençlik merkezim' konuları hakkında gençlerin bilgilendirildiği belirtildi.

Gönüllü eğitimcilerden Deniz Orakçı, Mustafa Özdemir, Mithat Ercan ve Recep Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta gençlerin serbest zamanlarını sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirildiğini açıkladı. Eğitimciler, "Birinci pakette eğitim programı yer alıp Hakkari gençliği ile beraber gençlik ve gönüllülük çalışması yapıldı. Gençlik Sosyal Gelişim Programı çalışmalarımız nisan ayında başlayıp eylül ayında son bulacaktır. Burada gönüllü noktaların liderleri olarak 4 eğitimci bulunmaktayız. Ücretsiz olarak açılan kursta 30 gencimiz eğitim görmektedir. Gençlik Merkezi'ndeki faaliyetler arasında iller arası değişim ve kültür kaynaşması da yapılmaktadır. Ayrıca bağlama, gitar, satranç, resim, halk oyunları kursları da bu merkezde ücretsiz verilmektedir. Gençlerimizin boş vakitlerini sanatsal faaliyetlerle sürdürmesini sağlayan Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerine Hakkari gençliği adına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kursa katılan gençler ise, daha önceleri sosyal ve kültürel faaliyetler olmadığı için boş vakitlerini kahve köşelerinde değerlendirdiklerini belirterek, bu tür eğitici kursların açılmasıyla birlikte kendilerini bu faaliyetlere adadıklarını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?