3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Sözleşmeli öğretmenler göreve başlıyor

Hakkari'ye yeni atanan sözleşmeli öğretmenler kente gelmeye başladı.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce Hakkari'ye 376 yeni sözleşmeli öğretmenin atanmıştı. Yöreye atanan öğretmenlerin çoğunun görev yerleri olan Hakkari'ye gelmeye başladığı bildirildi. Bir kısmının aileleriyle birlikte geldiği kente, hiç vakit kaybetmeden Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Atama Şubesi'ne giderek sözleşmelerini imzalayarak görevlerini öğrendiler.

Personel Atama Şubesi önünde kuyruklar oluşturan öğretmenlerin işlemlerini tamamlamalarıyla birlikte görev yerlerine giderek hizmet vermeye başlayacakları bildirildi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yöreye 376 sözleşmeli öğretmenin atandığını belirtti. Yapılan atama ile birlikte öğretmenlerin biran önce görev yerleri olan yöreye gelmeleri için kendilerine tebligat gönderdiklerini ifade etti. Ellerine tebligatları ulaşan öğretmenlerin 15 gün içinde görevlerine gelmeleri gerekiyor. Bu öğretmenlerimizin çoğu da bunu yaptı. Öğretmenlerimiz yavaş yavaş gelmeye başladı. Bilgisayar kurası ile yerleri belirlenen sınıf ve değişik branşlardaki öğretmenlerimizin tamamı en kısa sürede gelerek görevlerine başlayacaklardır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 04:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?