4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Spor alanlarını yaygınlaştırmak istiyoruz'

AK Parti Ardahan İl Kongresi'ne katılmak için havayoluyla Kars'a gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, gerek stadyum, gerek kapalı spor salonları olsun tüm spor alanlarını Türkiye'de yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. 

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile birlikte Kars'a gelen Bakan Başesgioğlu'nu Havaalanında Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, Ardahan ve Kars AK Parti il başkanları ve partililer karşıladı. 

Gazetecilerin 2. lig 4. grupta mücadele eden Karsspor'a stat yapılmasıyla ilgili soruları üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Başesgioğlu, "Karsspor'un 2. ligde mücadele etmesi gerçekten güzel. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Profesyonel kulüp yönetmek ve yürütmek zor bir durumdur. Karslı hemşerilerimizin de Karsspor'a ve yöneticilere destek olması lazım. Şu anda Kars Atatürk Stadı mali imkanlarımızla, Belediyemizin imkanlarıyla standart hale getirildi. Bakanlık olarak çok amaçlı çok fonksiyonlu stadyumlar yapılması arz ediyorum. Bütçe planları hizmetindedir. Bunları gerçekleştirme arzusundayız. Kars ilimiz için de böyle bir projemiz var. Yer tahsis edilmiş durumda. Önümüzdeki süreç içerisinde değerlendireceğiz. İnşallah modern bir stadyuma Kars'ımız da kavuşur" dedi. 

Bakan Başesgioğlu ayrıca, spor alanında ülke genelinde de önemli çalışmalar içinde olduklarını vurgulayarak, "Gerek stadyum olsun gerek kapalı spor salonları olsun gerekse diğer spor tesislerini tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmak istiyoruz. Hükümetimizin politikası budur. Ama bu biraz bütçe ve ödenek melesidir. Bunları imkan dahilinde yapmaya çalışacağız. Amacımız en kısa zamanda bunları yapmaktır" diye konuştu. 

Bakan Başesgioğlu daha sonra karayoluyla Ardahan'a geçti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?