2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Spor hocası olmak için hazırlık

Hakkari'deki beden eğitimi öğretmenliği için hazırlanan gençler kendi imkanları ile yaptırdıkları spor malzemeleriyle sınavlara hazırlanıyorlar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda üniversitelerin beden eğitimi özel yetenek sınavı için hazırlanan yaklaşık 25 genç, kendilerini bu alana hazırlayacak spor malzemesi bulunmadığı için kendi imkanları ile yaptırdıkları demir ve tahtaların üzerinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Beden eğitimi öğretmenliğine hazırlanan Mahmut Demirel ve Fatoş Alçiçek, malzeme sıkıntısına rağmen sınavları kazanabilmek için çalıştıklarını belirtiler.

Gençler,"Beden eğitim öğretmenliği için burada hazırlanıyoruz. Söz konusu yetenek sınavları ise 5 ile 10 Ağustos tarihlerinde il dışında yapılacaktır. Keşke sınavlar burada yapılsaydı. İl dışına gitmemiz ekonomik olarak bizi zorlayacaktır. Burada kendi imkanlarımızla en güzel bir şekilde sınavlara hazırlanıyoruz. Ayrıca bize zorlayan bir başka konu ise sağlık kurulu raporu için hastanenin bizden 90 ile 60 TL arasında ücret istemesidir" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 16:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?