2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şükrü Çallı'dan iş vaadi

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Belediye Başkan adayı Şükrü Çallı, seçilmesi halinde 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını, yapacağı çalışmalarla ilin kaderini değiştireceğini belirtti.

İl Özel İdaresi üzerinde bulunan seçim bürosunda bir basın açıklaması yapan Şükrü Çallı, seçilmesi halinde yapacağı hizmetleri anlatarak çocuklar üzerinde siyaset yapan bir siyasi partiye yüklendi. Çalı, seçilmesi halinde kanalizasyon, içme suyu ishale hattı, yeni imar planı, kentsel projelerin yanı sıra şehir merkezinde geçen 4 ayrı derenin islahı, park, bahçe ve yeşil alanların oluşturulması, oturma ve dinlenme yerleri çalışması yapılacağını söyledi. Kentsel dönüşüm projesi ile istihdam alanı oluşturularak yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını anlatarak "Hakkari'nin inşaat alanındaki ticari hareketlilikten tüm inşaat malzemesi satan esnaf, nakliyeci, müteahhit ve işçi kesimi yaralanacak, ilin ticari gelişmesini büyük katkı sağlayacaktır. Kentsel dönüşüm içinde park, bahçe, düğün, eğlence, kültür, eğitim, sağlık, spor salonları ile ticari mağazalar, alışveriş merkezleri, konut edindirme ve her türlü yeni altyapı cadde, sokak, bulvar ve meydanlarla modern bir şehir oluşturulacaktır. Terminal binası açık ve kapalı otoparklar yapılacaktır. Berçelan, Cilo ve Sat dağlarında dış destekli kaynakla yazlık, kışlık spor ve dinlenme tesisleri yapılarak Hakkari tabiat turizminde marka şehir olarak dünya da yerini alacaktır. Belediyenin personeline olan 20 milyon TL civarındaki borcunu ödemeden mazbatamı almayacağıma dair sözümün arkasında olduğumu ve bunun için sayın yetkililerden kesin taahhüt aldığımı beyan ediyorum"

Genel hizmetlere ilişkin taahhütlerini de açıklayan Çallı,"Temizlik hizmetleri ve ulaşım özeleştirilerek bütün mahallelere yaygınlaştırılacaktır. Kış şartlarında ulaşımın sağlanması için her türlü araç ve gereç temin edilecektir. Belediye iş makineleri araç gereç ve her türlü makine parkı sağlanacaktır. İlimizde genel yayın yapan televizyon ve radyo yayıncılığı desteklenerek sağlanacaktır. Belediye, folklor ve tiyatro alanında kadrolu ekiplerle faaliyet gösterilecek duruma getirilecek. Öğrenim gençliği eğitim, kurs ve dershane eğitimi ile desteklenecektir. Gençliğin her türlü sportif ve kültürel faaliyetlerine imkan sağlanarak desteklenecektir. Üniversite gençliğinin şehir içi ulaşımı ücretsiz karşılanacaktır. Öğrenim gençliği için Türkiye geneli içinde burs imkanı sağlamak için gerekli destek verilecektir. Kadınların aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla her türlü el becerileri teşvik edilerek desteklenecektir.Yaşlı ve kimsesizlere barınma ve huzurevi imkanı sağlanmaya çalışılacaktır. Belediyeye ait sağlık merkezi imkanı sağlanarak vatandaşlarımıza ve personelimize sağlık hizmeti desteği sağlanacaktır"

"ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDE SİYASET YAPMAYIN GÜNAHTIR"

Hakkari'deki kendileri ile yarışan partinin çocukların kanı üzerinde siyaset yapmaya çalıştığını, bunun günah olduğunu, kendilerini biran önce bu çirkeften temizletmeleri gerektiğini belirtti. Çallı,"Burada bazı çürük elmalar bizi temsil ediyor. Bu çürük elmalar çocuklarımızın üzerinde kirli siyaset yapıyor. Hakkari'deki bu parti idarecileri artık kendisine bir çeki düzen versin. Ben de Kürdüm ve Kürt olarak öleceğim. Tek oyum bile kalsa istifa etmeyeceğimi belirtmek istiyorum. Çevreye asılan afişlerini sökerek, halkı tehdit ederek bir yere varamazsınız. Demokratik anlayışla bu zihniyetten vazgeçin" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 19:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?