4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sürücülere kış kitapçığı

Hakkari Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü 2008-2009 yılı kış programı için sürücülere 6 bin adet kitapçık ve broşür dağıtacağı bildirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürücülere dağıtılacak olan 27 sayfalık program kitapçığında, kriz masası kararları, polis ve jandarma sorumluluk sahaları, il ilçe belediyeleri ile 114. Şube ve 117. Karayolları Şube şeflikleri sorumluluk alanları, görevli kuruluşların isimleri ile kış programı lüzumlu acil telefon rehberi yer alıyor. 

Broşürlerin ön kısımda ise karlı Sümbül Dağı fotoğrafı ve içeriğinde ise,"Trafik sorununu birlikte yok edelim. Kış geldi bilmeniz ve uymanız gereken kurallar var. Hedefimiz trafikte güler yüzler, 2009 yılında daha az kaza ve daha az ölü ve daha az yaralı, daima aracınız için ayrılmış sağ şeritleri kullanın, güvenli yolcu taşımacılığı kuralları, otobüsler için viraj dönüş riskleri, kış şartlarında araç kullanmanın kuralları, araçlar nasıl yolda kayar ve önlemleri, sisli bir havanın tam ortasında kalmanız halinde neler yapılması gerekir, karlı buzlu hava ve yol şartlarında mutlaka zincir takınız" gibi hayati önem taşıyan bilgiler yer alıyor. 

Hakkari İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ise, sürücülere yaklaşık 6 bin kitapçık ve broşür dağıtacaklarını bunların bir kısmını ise şimdiden dağıtmaya başladıklarını belirterek, sürücülerin hem kendi hayatları hem de taşıyacakları yolcuların hayatlarını riske atmaması için bu broşürleri çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?