2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Susuz bırakan firmaya ceza

MAHALLEYİ SUSUZ BIRAKAN FİRMAYA PARA CEZASI

Hakkari'de bir mahalleyi susuz bırakan müteahhit firma hakkında Belediye Başkanlığı tarafından ceza işlemleri başlatıldı.

Bir kurumun işlerini yapan müteahhit firmanın Dağgöl Mahallesi'nin içme suyu ihtiyacını karşıladığı şebekeyi kırması sonucu mahalleye yaklaşık 3 günden beridir su verilemediği belirtildi.

Mahalle sakinleri ellerinde bidon ve el arabalarının yardımıyla içme suyu ihtiyaçlarını başka kaynaklardan karşılamak zorunda kaldıkları belirtildi. Kurban Bayram'ı hazırlıklarını yaptıkları bugünlerde susuz kaldıklarını ve su ihtiyaçlarını başka mahallelerden karşıladıklarını anlatan mahalle sakinleri ise mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Hakkari Belediye Başkanlığı İçme Suyu Müdürlüğü yetkilileri ise, Tarım İl Müdürlüğü'ne ait yeni bina inşaatını yapan bir müteahhit firmanın yolda çalışma yaptığı sırada mahalleye ait içme suyu şebekesini kırdığını belirttiler.

Yetkililer, "Şebekenin kırılmasıyla birlikte 3 bin metreküp su boşa aktı. Depolar dolmadı ve mahalleye su veremedik. Belediyeyi 3 bin metre küp su zararına uğratan ilgili müteahhit firmaya ceza kesilmesi için belediye encümen karar verecek. Karar çıktıktan sonra firmaya gerekli cezalar kesilecektir. Mahallenin yeniden suya kavuşması içinde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor" şeklinde konuştular.

İlgili müteahhit firma yetkilileri ise, iş makinesi yolda çalışma yaparken yanlışlıkla şebekeyi kırdığını kendilerinin de üstlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

MAHALLEYİ SUSUZ BIRAKAN FİRMAYA PARA CEZASI
MAHALLEYİ SUSUZ BIRAKAN FİRMAYA PARA CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 11:54:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 12:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?