2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Taburda ceset aranıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine Ortaklar köyü Ormancık mezrasında 1994 yılında kaybolan 12 geçici köy korucusunun öldürülerek Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı bahçesine gömüldüğü yönünde iddialar sonrası Hakkari Barosu'nun başvurusu üzerine gündeme gelen kazı çalışmalarına bugün başlandı.

Bugün sabah saatlerinde yaklaşık 60 kişiden oluşan kayıp yakınları ellerinde fotoğraflarla Tabur Komutanlığı nizamiye kapısında beklerken bölgeye gelen basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf çekmelerine izin verilmiyor.

Kazı çalışmalarının, yoğun güvenlik önlemleri altında Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Hakkari Barosu'ndan 4 avukat ve 8 kişilik kayıp yakınının nezaretinde yapıldığı bildirildi. Şemdinli ilçesinde toplanan bazı kayıp yakınlarının ise araçlarla Derecik beldesi gideceği ve orada araçlarında inerek yaya olarak Tabur Komutanlığı'na yürüyecekleri belirtiliyor.

Derecik'te 1994 yılında askerlik yapan Afyonkarahisarlı bir er, 1994 yılında JİTEM elemanlarının tabura getirdiği 12 köy korucusuna birkaç gün işkence yaptıktan sonra öldürüp bahçeye gömdüğünü iddia ederek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu yönde ihbar mektubu yazmıştı.x

Bu iddianın bir gazetede yer alması üzerine Hakkari Barosu Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak taburda kazı yapılmasını istemiş, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'nın Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderdiği dilekçe
onay görmüştü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:45:09
Güncelleme :21 Temmuz 2009 Salı 15:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?