2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Tabur'dan 3 kemik parçası çıktı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik beldesindeki İç Güvenlik Taburu'nda yapılan kazı çalışmalarına son verildi. Kazı sırasında bulunan 3 kemik ise araştırılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kaybolan 12 köy korucunun öldürülerek gömüldüğü iddia edilen İş Güvenlik Tabur Komutanlığı alanında yapılan kazı çalışmalarını takip eden kayıp yakınlarının avukatlarından Salih Akbulut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kroki ile hiçbir şeyin bulunamayacağını belirtti.

Akbulut, "Söz konusu krokide belirtilen bir yer yok. Havuz ve helikopter pisti deniliyor, o da yok. Başka bir köylünün tanıklık yapması sonucu başka yeri kazdık. Oradan 3 tane kemik çıktı. Tabii ki bu kemikler öldürülen 12 köy korucusuna ait olmayabilir. Bu Adli Tıp Kurumu'nda belli olacak. En dikkat çekici nokta ise 1994 yılına ait kola kutuları ve bisküvi poşetlerinin çıkması. Bu kroki ile hiçbir şey bulunmaz. Savcılığa mektup veren asker insaniyet namına gelip yer gösterirse ancak bu şekilde sonuç alabiliriz. Kimliğini gizlesin, yüzünü göstermesin ve sadece gördüğü yeri göstersin. Krokide belirtilen alan çok büyük bir alandır. Bu alanın tamamını kazmak mümkün değildir. Söz konusu kroki ile bir şey bulunamayacağını tekrarlıyoruz. Olayın görgü tanıkları varsa gelsinler Cumhuriyet Savcılığı'na başvursunlar, bu olayı ortaya çıkartalım. Buradan olayı gören görgü tanıklarına ve kimliğini belirtmeden kroki gönderen asker kardeşimize sesleniyorum. Gel insanlık namına cesetlerin gömüldüğü yeri göster. Öldürülen korucuların aileleri de perişan durumdadır. Yerin gösterilmesi sonucu bu olay bitecektir. Çalışmaları ise önceki gün akşam saatlerinde bitirdik" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?