4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Taksiciler kilit taşına tepkili

Hakkari'deki ticari taksi sürücüleri, Biçer Mahallesi'nde bulunan Hakkari-Van karayoluna asfalt yerine kilit taşı yapılmasına tepki göstererek kendilerinin bile bile kazaya sürüklediğini iddia ettiler. 

Bir süre önce şehrin girişinde bulunan Biçer Mahallesi Tekser konutları mevkiindeki Hakkari-Van karayolunda yol yapım ve genişletme çalışmaları başlatılmıştı. Altyapısı ile birlikte standartlara uygun olarak yapılan yolun asfalt yerine kilit taşı yapılması sürücülerin tepkisine neden oldu. Kilit taşı yapılacak yolun ağır kış şartlarında kazalara davetiye çıkartacağına ve birçok aracın yolda kalmasına neden olacağının bilinmesine rağmen yol yapım çalışmalarının başlatılmasına tepki gösteren ticari taksi sürücüleri yola kilit taşı yerine asfalt yapılması aksi taktirde kazaların kaçınmaz olacağını söylediler. 

Şehir Sağlık ve Çiçek Taksi duraklarında ticari taksicilik yapan sürücüler Hakkari-Van karayoluna kilit taşı değil asfalt yapılması gerektiğini belirttiler. Sürücülerden Sait Acar, İdris Mavigöz, Mecit Özdemir, yetkililerin kendilerini tehlikeye sürüklediğini belirterek "Bir süre önce Hakkari-Van karayolu üzerinde yol genişletme ve yapım çalışmaları başlatıldı. Yolun kilit taşı yapılacağı söyleniliyordu.
 
Bizler de tepkimizi dile getirerek, kış aylarında araçların kayacağını kilit taşı yerine yolun asfalt yapılması talebinde bulunmuştuk. Hakkari'de çetin kış şartları ağır olduğu için araçların özelikle yokuş yukarı veya yokuş aşağı kilit taşlarından inmesi inanılmaz bir tehlike arz ediyor. Taşların buzla kaplanması sonucu kayıp kazalara neden oluyor. Biz bunu yolu yapan ilgili firma yetkililerini söylemiştik. Ancak projede kilit taşı geçtiği için şimdi yola kilit taşı döşeniyor.
 
Biz ticari taksi sürücüleri olarak kontak kapatma eylemi yapıp yol çalışmalarını protesto edeceğiz. Bundan da sonuç alamaz isek bunun tek sorumlusu yetkililer olacaktır. Kesinlikle biliyoruz ki kış aylarında kesinlikle herkesi üzecek trafik kazaları meydana gelecektir" şeklinde konuştular. 

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yetkilileri ise, sürücülerin taleplerini valilikle görüşeceklerini ve ortak bir yol bulup konuyla ilgili ayrıntıları daha sonra basınla paylaşacaklarını belirttiler. 

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri' de kilit taşı ile döşenecek yolun kış aylarında zorluklar çıkartabileceğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?