2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Taksicilerin yer isyanı

Hakkari'de bir araya gelen ticari taksi sürücüleri, kendilerine yer tahsis etmeyen belediye ile ceza kesen polisleri protesto ettiler.


Bir süre önce resmi plaka alan ticari taksi sürücüleri, Belediye Başkanlığı'nın kendilerine yer tahsis etmediğini belirterek, belediye ile kendilerine ceza kesin polislerine tepki gösterdiler. Toplanan sürücüler, resmi plaka almalarına rağmen belediyenin kendilerine durak vermediğini, uygunsuz park yaptıkları için ise polisler tarafından sürekli kendilerine ceza yazıldığını belirttiler.

Bundan belediyenin sorumlu olduğunu belirten sürücüler, belediyenin kendilerine yer tahsis etmesi halinde bu sıkıntıdan kurtulacaklarını kaydettiler. Belediyenin yer vermemesi halinde protesto eylemlerini sürdüreceklerini anlatan taksi sürücüleri ile bazı sivil polisler arasında ise zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine Cumhuriyet Caddesi üzerine bazı zırhlı araçlar gönderildi. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri sürücülerle görüşerek onları ikna etmeye çalıştı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir süre bekleyen ticari taksi sürücüleri daha sonra sessizce dağıldılar.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 20:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?