2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Talihsizlikler ailenin yakasını bırakmadı

Hakkari'de protesto eylemleri sırasında yediği dayakla gündeme gelen 14 yaşındaki Seyfi Turan'ın ailesinin başına daha öncede çeşitli talihsiz olaylar geldiği ortaya çıktı.

Turan ailesi, bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1994 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan köyü Yapraklı Mahallesi'nden göç ederek yerleştikleri Bağlar Mahallesi'nde toprak bir evde yaşam mücadelesi veriyor. İşsiz olan ve 5 çocuk babası baba Mehmet Turan (45), 15 Şubat 2007 tarihinde bir ayının saldırısı sonucu hastanelik oldu. Yaralı halde kaldırıldığı hastanede İHA muhabirine olayı anlatan Turan, yaz aylarında çalışmak için gittiği Yapraklı Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşırken, çalı çırpı toplamak için gittiği köye 500 metre mesafede bulunan dağlık alanda, bir ayı ile karşılaştığını söylemişti.

Baba Turan olayı İHA muhabirine "Üzerime atlayıp kafamı ezmeye çalışan ayı ile bir süre boğuştum. Son çare olarak elini ağzına soktuğum ayı her iki kulağım, kafam ve kolumdan ısırarak beni yaraladı. Mücadele sonucu hayvanı uçurumdan aşağı atmayı başarıp yaralı halde köye döndüm. Kar mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu yolu açılan köyden gece yarısı Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ulaştırıldım" diye anlatmıştı.

Ayı saldırısı sonucu sol kolu sakat olduğu için başka işte de çalışamadığını anlatan Mehmet Turan, yaz aylarında kardeşinin yardımı ile köyünde sebze ekerek ailesinin geçimini sağlıyor. Zorlu bir hayat mücadelesi veren aile, başına gelen son olayın sıkıntılarını daha da artırdığını belirtiyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 13:31:26
Güncelleme :26 Nisan 2009 Pazar 13:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?