4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Tandırda yanan çocuğun dramı

Hakkari'de tandıra düşerek vücudunda birinci derecede yanık oluşan ve 10 yılda 53 ameliyat geçiren 14 yaşındaki Necip Çetin, 54. ameliyatını da gerçekleştirmek için yardım elini bekliyor. 

Bağlar Mahallesi'nde annesinin ekmek pişirdiği sırada kızgın tandıra düşen ve vücudunun çeşitli yerlerinde birinci derecede yanık oluşan Necip Çetin, vücudundaki yaralar nedeniyle kendisinden ürken arkadaşlarıyla bir araya gelemiyordu. Küçük Necip, geçirdiği 53 ameliyat sonrasında yüzündeki yaraların bir kısmının iyileşmesiyle, yavaş yavaş sağlığına ve arkadaşlarına kavuşmuştu. Küçük Necip, Hakkari Valiliği ve hayırsever vatandaşlarının yardımıyla Ankara Numune Hastanesi'nde 10 yılda sağ ayak ve bacağından 15, sağ kolundan 8, sağ elinden 5, sol gözünden 6, çenesinden 12 ve yüzünden 7 olmak üzere 53 ameliyat geçirdi. 

Baba Abdullah Çetin, işsiz olduğu için çocuğunun 54. ameliyatın yapılması için maddi imkansızlıklar nedeniyle Ankara Numune Hastanesi'ne gidemediğini belirtti. 10 nüfuslu ailesini aç bırakarak acılar içersinde kıvranan 14 yaşındaki çocuğunu tedavi ettirdiğini anlatan Çetin, çocuğunun tedavisi içinde yüklü miktarda borçlandığını söyledi. Her yıl çocuğunu 4 veya 5. defa Ankara'ya götürdüğünü anlatan Abdullah Çetin, aile bütçelerinin artık bu yükü kaldıramadığını söyledi. Hayırsever vatandaşların desteğini beklediğini ifade eden Çetin, "Köylerimizde iken maddi olarak bir sıkıntımız yoktu. Her şey bölgede meydana gelen olaylarla başladı. 

Şehre göç edince elimizdeki hayvanlarımız da yok oldu. Okumadığım içinde cahil kaldım. Bu yüzden hiçbir resmi kurumada yerleşemedim. Hakkari'de fabrika yok, iş sahaları yok ne yapacağımı bilmiyorum. Acılar içersinde kıvranan çocuğa acıyorum. Mecbur olup tedaviye götürüyorum. Bazen de Ankara'da parasız kalıyorum. Günlerce dışarıda yatmak zorunda kalıyorum. Hayırsever
vatandaşların yardımını bekliyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 16:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AZAD YÜZGEÇ IP: 85.104.161.xxx Tarih : 10.05.2007 17:23:57
Günümüz doğu anadolu bölgesinde eğitim ,öğretim ,sağlık kuruluşu v.s.resmi kuruluşlar gerçekten yetersiz insanların hemen hemen yarısı yokluk içinde gerçekten yardıma ihtiyaçları vardır.kendimizi onların yerine bıraksak inanınki bu sorunları çözemeyecek değiliz.yeterki insanımız yok olmasın,yeterki o yaş ile dolu gözlerin gül gibi gülmesini dileyelim.çünkü hayat önemli...