3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Tansiyon yine yükseldi

Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı İlçesi'ni birbirinden ayıran sınır şeridi üzerinde beton duvar yapılmasına karşı çıkan BDP'nin açıkladığı yürüyüşe destek vermek amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da olaylar çıktı.

Cengiz Topel caddesi üzerinde sabah saatlerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik yüzü maskeli terör örgütü yandaşı Ceylanpınar'da yapılması planlanan duvarı bahane ederek olay çıkardı. Caddeyi trafiğe kapatan göstericiler polise taş, molotof bombası, el yapımı bombalar ve otomatik silahlarla saldırdı. Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Olaylar gün boyu devam ederken öğlen saatlerinde bir grup terörist de gruba karıştı ve güvenlik güçlerine otomatik silahlar ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı.

Güvenlik güçleri üzerine atılan el yapımı patlayıcı zırhlı aracın yanında büyük bir gürültü ile patladı. Polisler faciadan son anda kurtuldu. Silahlı saldırılara özel harekat timleri anında müdahale etti. Olaylarda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 16:53:11
Güncelleme :7 Kasım 2013 Perşembe 16:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?