5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Tarihi kilise harabeye döndü

TARİHİ KİLİSE HARABEYE DÖNDÜ

Hakkari'de koruma altına alınmayan tarihi kilise defineciler tarafından harabeye dönüştürüldü. Kilisenin içini ve dışını kazan defineciler hazine bulmak umudu ile binanın duvar taşlarını dahi yerinden söktüler.

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Halil Mevkiinde bulunan ve Nesturilere ait olduğu sanılan Halil Kilisesi define arayan kimliği belirsiz kişiler tarafında tahrip edildiği belirtildi. Üzerinde kitabe bulunmadığında ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinmeyen kiliseye giren defineciler kilisenin içi ve çevresinin yanı sıra duvar taşlarını dahi yerinden söktü. Bir harabeyi andıran kilisenin bu şekilde tahrip edilmesine üzülen vatandaşlar yetkililerin Halil Kilisesini koruma altına almaları gerektiğini söylediler.

Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, Halil Kilisenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillendiğini söyledi. Kilise ile ilgili şuanda herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirten Özatak, "Yakın zamanda diğer kiliselerimiz ile ilgili restorasyon çalışmamız olacak" dedi.

TARİHİ KİLİSE HARABEYE DÖNDÜ
TARİHİ KİLİSE HARABEYE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:04:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?