3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Tarım alanları kurudu

Hakkari'nin Ceylanlı köyü Yığınlı Mahallesi'nde sulama kanalı olmadığı için sebze ve meyve bahçelerinin kurumaya başladığı bildirildi.


Küresel ısınma nedeniyle yörede birçok bağ ve bahçe susuzluktan kurumaya başlarken, Ceylanlı köyü Yığınlı Mahallesi'nde ise su olmasına rağmen sulama kanalı sıkıntısı yaşanıyor. Mahalle sakinlerinden Gazali Ertaş, sulama kanalı olmadığı için kurumaya başlayan sebze tarlalarını göstererek, perişan olduklarını söyledi. Hakkari Valiliği'nin kendilerine vermiş olduğu karpuzlardan inanılmaz derecede bir verim aldıklarını da anlatan Ertaş, ancak suya çok ihtiyacı olan domates, salatalık ile diğer sebzelerin susuzluktan kurumaya başladığını belirtti.

Ceylanlı köyünün cevizi ve birçok meyvesi ile meşhur olduğunu ifade eden Ertaş, yetkililer tarafından suluma kanalı yapılmadığı takdirde sebze ve meyve bahçelerinin geriye kalan kısmının da tamamen kuruyacağını söyledi. Tek geçim kaynaklarının meyve ve sebzecilik olduğunu belirten Ertaş, Yığınlı Mahallesi'ne sulama kanalı yapılmasını istediklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?