2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Taş atan eller raket tutacak

Hakkari Valisi Muammer Türker, yarısı çocuk ve gençlerden oluşan il nüfusu içindeki genç kesiminin her geçen gün arttığını belirterek "Çocuklara ve gençlere yönelik projeler noktasında bize ciddi görevler düşüyor. Hakkari'de maalesef spor tesislerimiz yeterli değil, yapılması gereken daha çok işimiz var. Hakkari'nin coğrafi yapısı spor tesislerinin yapımını da güçleştiriyor" dedi.


Ak Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek'in destek ve gayretleri ile Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik tarafından, 32 ayrı okulda yaklaşık 2 bin öğrenciye badminton malzemesi dağıtımını kapsayan " Barış Fidanları-Taş atma tüytop at" projesi hazırlandı. Bu amaçla Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, Ak Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut daire amirleri ile spor malzemesi alacak öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, gençleri sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek için büyük çaba harcayan Milletvekili Abdulmuttalip Özbek'e sporcular adına teşekkür etti.
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ise bugün Hakkari'nin tarihi bir gün yaşadığını belirtti.


Öğretmen, polis ve gardiyanlardan oluşan yaklaşık 140 eğitimciye badminton antrenörlük kursu vererek sertifika dağıttıklarını, bu her bir antrenörün 10'ar öğrenci çalıştırması durumunda bin 400 öğrencinin badminton eğitimi almış olacağını söyleyen Özmekik, "Burada badminton antrenörlük kursu bitiren öğretmenlerimize sesleniyorum. Sizlerin ilgisi ile çocuklarımız sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtulacak ve enerjilerini spor yaparak daha faydalı bir alanda harcayacaklar ve böylece sizlerin sayesinde Hakkari'de sağlıklı bir nesil yetişecektir. Gelin sokaklardaki risk altında yaşayan çocuklarımıza sahip çıkalım. Bu insanların kazanılması bütün insanlığın kazanılmasıdır. Bir barış tohumu ekelim, büyüsün barış fidanları olsun, barış fidanları büyüsün barış ağaçları olsun, barış ağaçları büyüsün barış ormanları olsun. Gelin bu barış ormanlarında hep birlikte yaşayalım. Bu projenin ilk ayağında Hakkari, diğer ayaklarında ise Van ve Diyarbakır bulunmaktadır" şeklinde konuştu.


İstanbul AK Parti Milletvekili Nursuna Memecan ise Hakkari'ye 3. gelişi olduğunu belirtti. Hakkari ve insanlarının çok güzel olduğunu belirterek Memecan, sporun herkesin hayatında olması gerektiğini belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.
AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek de bugün böyle bir tablo içinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik ile görüşerek bu projeyi Türkiye'ye yayma fırsatı bulduğunu belirten Özbek, insan olarak, dostlar olarak diyalog içinde bulunulması halinde çok şeyi başarabileceklerini söyledi. Özbek; "Projemize barış fidanları ismini verdik. Her gencimiz bir barış fidanı olsun. Ben sizleri bir barış fidanı ve bir kardeş fidanı olarak görüyorum. Bu sporun dışında inşallah bundan sonra da daha güzel etkinlikler de hep birlikte düzenleyeceğiz" dedi.


VALİ TÜRKER "HAKKARİ NÜFUSUNUN YARISI ÇOCUK VE GENÇLERDEN OLUŞUYOR"
Hakkari Valisi Muammer Türker de Hakkari nüfusunun yarısının çocuk ve gençlerden oluştuğunu belirterek, genç nüfusun ise her geçen günde arttığını söyledi. Türker,"Bu proje dolayısıyla aranızdan bulunmaktan dolayı gururluyum. Hakkari'nin nüfusu hızlı bir şekilde artıyor. Dolayısıyla çocuk ve genç sayımız çok fazla. Buradan çocuklara ve gençlere yönelik projeler noktasında bize ciddi görevler düşüyor. Sanat faaliyetleri ile ilgili bin yıllara dayanan kültüründen süzülüp gelen bir potansiyeli var.

Bununla ilgili çalışmalara elimizde geldiği kadar katkı sağlıyor ve programlarına katılmaya gayret gösteriyoruz. Aynı şekilde spor faaliyetlerin de daha fazla gelişmesi gerekiyor. Hakkari'de maalesef spor tesislerimiz yeterli değil, yapılması gereken daha çok işimiz var. Hakkari'nin coğrafi yapısı spor tesislerinin yapımını güçleştiriyor. Bu badminton projesini hayata geçiren Hakkari milletvekiline, federasyon başkanına ve ilgili kurumlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu
Yapılan konuşmaların ardında Vali Muammer Türker ve beraberindekiler, badminton sporunda değişik okullarda dereceye giren öğrencilere kupalarını verdikten sonra, badminton topu ve raketlerini kendi elleriyle öğrencilere dağıttılar. Vali Türker, Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Milletvekilleri Memecan ve Özbek daha sonra karşılıklı olarak badminton oynadılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:07:41
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 18:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?