2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Taşbaşı köyü doktor istiyor

TAŞBAŞI KÖYÜ DOKTOR İSTİYOR

Hakkari'nin Taşbaşı Köyü Sağlık Ocağı'nda görev yapan tek doktorun il merkezine alınması, halkın tepkisine neden oldu.

İl merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Taşbaşı köyünde yaptırılan 3 katlı sağlık ocağında görev yapan tek doktorun merkeze alınması, köylülerin sıkıntı yaşamasına neden oldu. Doktorun haftanın belirli günlerinde köye geldiğini ifade eden köylüler, “Bazen doktorun sağlık ocağına gelmediği günlerde hastalarımız oluyor. Mecburen bu hastalarımızı şehre götürüyoruz. Bu nedenle köyümüze kalıcı bir doktorun görevlendirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Osman Eren Karpuzoğlu ise, hasta sayısının az olduğu Taşbaşı ve Geçitli köylerindeki sağlık ocaklarında görevli doktorları, müdürlükteki yoğunluktan dolayı merkeze alarak İl Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Şube Müdürlüğü'nde görevlendirdiklerini belirtti.

Karpuzoğlu, "Haftanın iki gününde bu köylerimize doktor göndererek hastaları muayene ettiriyoruz. Ciddi anlamda doktor ve personel sıkıntımız yok. Ancak merkezdeki yoğunluktan ve köylerdeki hasta sayısının az olmasından dolayı bu doktorları buraya aldık. Ayrıca gezici mobil sağlık aracımızda köylere giderek sağlık taraması yapıyor. Bizde isterdik her sağlık ocağında kalıcı bir doktorun bulunmasını, ancak merkezdeki sağlık ocaklarında bile birer doktor bulunuyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 13:23:03
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?