2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Tazminat alamadı, kuleye çıktı

Hakkari'de çalıştığı elektrik santralinden tazminat almak için işi bırakan bir işçi, tazminat verilmeyeceğini duyunca 65 metre yüksekliğindeki kuleye çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Ardahan nüfusuna kayıtlı evli ve 2 çocuk babası Kenan B., bir süre önce yaklaşık 7.5 yıldır çalıştığı elektrik santralinden tazminatının verilmesi kaydıyla ayrılmak istedi. İsteği şirket yetkilileri tarafından reddedilen Kenan B., karara sinirlenerek çalıştığı elektrik santraline ait 65 metre yüksekliğindeki çelik kulelerin üzerine çıktı.

Tazminatının verilmemesi halinde intihar edeceğini söyleyen şahıs, arkadaşları tarafından bir türlü ikna edilemeyince olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk
edildi. Yaklaşık 1.5 saatlik bir uğraşa rağmen bir türlü çıktığı yerden inmeyen Kenan B., olay yerinde görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirinin yanına gelmesini istedi.

Yaklaşık 65 metre yüksekliğe çıkan muhabirle görüşen Kenan B., "Ben evli ve 2 çocuk babasıyım. Ardahan'dan gelip yaklaşık 7 yıl 4 ay bu şirkete hizmet verdim. Aldığım maaş yetmediği için bankalara yaklaşık 20 bin TL borçlandım. Bir süredir buradaki müdürüm ve çalışma arkadaşlarımın yardımıyla evimi geçindiriyorum. Tek çarem işi bırakıp tazminatımı alarak banka borcumu kapatmaktı. İşten çıkarak tazminatımın verilmesini ve bu parayla banka borcumu kapatmak istedim. Ancak şirket yetkilisinin tazminatımı veremeyeceğini belirtmesi üzerine kendimi kaybederek intihar girişiminde bulundum" dedi.

Şirketin muhasebecisi Hazım Dinç'in intihar girişiminde bulunan Kenan B.'ye 17 bin TL olan tazminatının şirket tarafından banka hesabına yatırdığını belgeleyen banka dekontunu vermesi üzerine, şahıs içeride kalan bir maaşının ödenmesi sözünü de aldıktan sonra intihar girişiminden vazgeçerek kuleden indi.

Memleketi Ardahan'a gidecek yol parasının dahi olmadığını belirten Kenan B.'nin yol masraflarının ise şirket çalışanları tarafından karşılanacağı kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?