5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

TBMMOÇG toplantısı yapıldı

TBMMOÇG 6. TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI

Düşünce Suçuna Karşı Girişimi'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ortak Çalışma Grupları ile Forum Ortak Çalışma Grupları (OÇG) 6. Toplantısı Hakkari'de yapıldı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) konferans salonunda yapılan toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Dr. Rüstem Zeyda, (HATSO) Yönetim Kurulu üyesi İsmail Çatal, HTSO Meclis Başkanı Cemal Erip, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ertuş ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda, yeni Anayasa değişikliği, il ve ilçelerdeki derelerin ıslahı, Yüksekova Nehir Sazlığı ve yapılan mevcut devlet hastanelerinin durumu ele alındı. (HATSO) Yönetim Kurulu üyesi İsmail Çatal, Yüksekova ilçesinde bulunan ve yüzlerce kuşu barındıran kuş cenneti olarak da bilinen Nehir Sazlığı'nın bir an önce kurtarılması acilen bir çözüm yolunun bulunması gerektiğini söyledi. Değişik türden kuşlar ve göçmen kuşların bu sazlıkta barındığını anlatan Çatal, "Sazlığın yeniden eski haline gelemi için çaba sarf edilmesi gerekir" dedi.

Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan ise, Yüksekova Nehir sazlığının durumu, hava alanı, mevcut hastanelerin durumu gibi konular üzerinde durdu. Yüksekova Devlet Hastanesini Oramar köyü yolu üzerinde yapmayı planladıklarını, ancak bazı köylülerin mühendislere sözlü tacizde bulunması üzerine mecburen hastaneyi Yüksekova karayolu üzerindeki alanda yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Hava alanının da Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde yapmamaları halinde ise ihalesinin iptal olabileceğini belirterek, bu nedenle havaalanı bu alana kurma çalışmaları başlattıklarını ifade eden Zeydan, havaalanının biran önce yapılması içinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

TBMMOÇG 6. TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 15:16:02
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 16:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?