27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

TEDAŞ, radyo kapattırdı

Hakkari’de sık sık kesilen elektrikler yüzünden il merkezinde yayın yapan tek özel radyo istasyonu Hakkari FM’in tüm teknik cihazları yandı.

Cihazları yanan radyo istasyonunun yaklaşık 3 günden beridir yayın yapamadığı bildirildi. Radyo yöneticileri TEDAŞ’ı mahkemeye vermeye hazırlanırken; TEDAŞ Müdür Yardımcısı Orhan Kaya, cihazların koruma altına alınmadığı yanmış olabileceğini ileri sürdü.

Hakkari FM Genel Yayın Yönetmeni Hakan Taş, ilde elektriklerin sık sık kesildiğini, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) yetkililerinin kendilerini bu konuda önceden uyarmadığını söyledi.

Daha önce elektrik kesintileri hakkında bilgilendirildiklerini, kendilerinin de anonslarla halkı bilgilendirdiklerini anlatan Taş, "Ancak son 2 yıldır TEDAŞ ile bir koordineli çalışmamız yok. Elektrikler 3 kez sürekli gelip gitti. Elektriklerin 4. kesintisinde aniden bir patlama sesi duyuldu. Vericimiz başta olmak üzere tüm teknik cihazlarımız yüksek gerilimden dolayı yanarak devre dışı kaldı. 10 yıldan beridir ilde yayın yapan ilk ve tek özel radyo istasyonu Hakkari FM olarak tüm teknik cihazlarımız yandığı için 3 günden beridir yayın yapamıyoruz" dedi.

Hiç bir destek ve güçlerinin olmadığını belirten Taş, "İlimize sahip çıkan yok. Birkaç ay önce ise Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın ilkelerini ihlal ettiğimiz gerekçesiyle yayınımız 1 ay boyunca durdurulmuştu. Bu kez maalesef TEDAŞ radyomuzu kapattı. Hasarımız yaklaşık 20 bin YTL’nin üzerinde olduğu için TEDAŞ’ı mahkemeye vereceğiz. Türkiye’deki mevcut radyolar bize teknik cihaz veya herhangi bir yardımda bulunmasa maalesef bundan sonra yayın yapamayacağız. Yayın yapamayacağımız içinde Hakkari’nin sesi kesilecek. Yasal yönden haklarımızı savunacağız" diye konuştu.

Radyoda görevli DJ Serdar Yurttaş ise, kendilerini telefonla arayan dinleyicilerin sürekli kendilerine "Yine RTÜK tarafından ceza mı aldınız, niye radyonuz kapatıldı?" yönünde sorular sorduğunu anlattı. Yurttaş, "Bu RTÜK’ün değil, TEDAŞ’ın bize verdiği bir ceza bu cezaya da bir şey yapamıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Hakkari TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Orhan Kaya, halkın bilgilendirilmesi için elektrik kesintilerinin yapılacağı gün ve saatlerin Belediye Başkanlığı İlan ve Reklam Servisi’ne yazılı olarak bildirdiklerini belirtti. Kaya, "Belediye tarafından yapılan anonslarla halk kesintiler konusunda bilgilendirilmiştir. Her abonemizde aşırı akım rolesi mutlaka bulunmalıdır. Hakkari FM yöneticileri kendi cihazlarını koruma altına almadığı için yanmıştır. Radyo yöneticileri istedikleri yere başvurabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:45:42
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?