3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Tedaş görevlilerine saldırı

Hakkari’nin Geçitli Köyü’nde kaçak elektrik kontrolleri yaptıkları sırada bir grup köylü tarafından taşlı ve sopalı saldırıya uğrayan Hakkari TEDAŞ Müessese Müdürlüğü’ne bağlı 16 kişilik ekipten, yaralanan 6 kişi akşam saatlerinde Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek tedavileri yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari TEDAŞ Müessese Müdürü İsmail Özdemir, yörenin kaçak elektrik kullanma oranının yüzde 65 civarında olduğunu belirtti. Özdemir, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gerek müessese içersinde, gerekse de köy ve il merkezinde geceli gündüzlü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirti. Ekiplerinin sabah erken saatlerde Geçit mıntıkasındaki kaçak elektrik tarama işlemlerine başlamak üzere köye hareket ettiklerini anlatan Özdemir, "Köyde işlemler yapılarak belli miktarda kaçak yakalandıktan sonra köylüler bir araya toplanarak yola barikat kurup ekibimizin durdurmuşlar. Nahoş olaylar yaşanmış. Arkadaşlarımız taşlı sopalı saldırıya uğrayarak araçlarının camlarını kırmışlar. İlk etapta kötü haberler aldık. 7-8 kişinin yaralandığı haberlerini aldık. Ancak öyle değildi. Arkadaşlarımız darp almışlar, fakat Sistem İşletme Bakım Müdürümüz İzzettin Demir ciddi olarak yaralanmış. Arkadaşlarımız köydeki güvenlik güçlerine sığınmasaydılar, daha çok büyük olaylar bölgede cereyan edecekti. Biz burada kaçak oranını düşürmek için yine elimizden geleni yaparak geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonra köylerde güvenlik önlemleri daha çok yoğunlaştırılırsa çalışmalarımız daha da verimli olacaktır. Müessesede çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çünkü sahur vaktinden sonra hiçbir Allah’ın kolu bu köyde başta olmak üzere özellikle güvenliğin olmadığı bölgelerde çıkıp görevini sürdüremez" dedi.

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise, yörede kaçak elektrik kullanımının had safhada olduğunu belirterek, halkın yüzde 71’nin kaçak enerji kullandığını söyledi. Bu kaçakların önüne geçebilmek için geceli gündüzlü çalışmalarını sürdüren TEDAŞ Müessese Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren Geçitli Köyü’ne hareket ederek kontrollerde bulunduğunu belirten Vali Gürbüz, "Bunu hazmedemeyen toplam 15 kişilik 3 aile, bir araya gelerek TEDAŞ ekiplerine taşlı ve sopalı saldırıda bulunarak araçlarının camlarını kırıyorlar. Güvenlik kuvvetlerine sığınan 16 kişilik ekipten 6 kişi kendilerine isabet eden taş ve sopalardan yararlanmış. Yaralı arkadaşlarımız akşam saatlerinde Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavileri yapıldıktan sonra evlerine gönderilmiş. Bu saldırı silahlı saldırı değil, taşlı ve sopalı bir saldıydı. Köyde geniş çaplı soruşturma başlatılarak olayla ilgili 15 köylü güvenlik kuvvetleri tarafından gözaltına alınmış. Gözaltına alınan köylüler yarın Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkartılacaktır" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 09:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?