5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Tedavi için yardım bekliyor

TEDAVİSİ İÇİN 45 BİN TL İSTENİYOR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde doğuştan el ve ayakları olmayan çocuğun protezle hayata bağlanması için 45 bin TL'ye ihtiyacı olduğu belirtildi.

İlçenin Aşağı Kayalar köyünde ikamet eden 9 nüfuslu Söyler ailesinin doğuştan el ve ayakları olmayan 7 yaşındaki oğulları Recep Söyler'in protezlere kavuşması için 45 bin TL'ye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari Bürosu'nu ziyaret eden baba Eşref ve anne İklim Söyler, çocuklarının durumunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Eşref Söyler, ailesinin geçimini köyünde sebze üreterek sağlamaya çalıştığını belirterek, "Köyde arazim yok. Hayırsever köylülerden birine ait arazinin bir bölümünde yazın ürettiği sebzeleri satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyorum. Sadece bir toprak evim var. 9 nüfusum bulunmaktadır. Doğuştan el ve ayakları olmayan Recep 4. çocuğumdur. 1,5 yıl önce yürüyebilmesi için çocuğuma protez ayaklar takıldı. Ancak bu protez ayaklar şimdi çocuğumun ayaklarına dar geldiği gibi çok da ağır, kendisi yürümekte güçlük çekiyor. Yaklaşık 1,5 ay önce Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ortopedi bölümüne götürdüğüm çocuğum, burada 3 ay boyunca tedavi gördü. Burada yapılan muayeneler sonucunda çocuğumun el ve ayaklarına protez yapılabileceği belirtildi. Ancak el ve ayaklarına protez yapılabilmesi için bizden 45 bin TL isteniyor. Ben de işsiz olduğum için bu parayı denkleştiremedim. Bir süre önce çıkan haberler üzerine Avrupa'dan hayırsever bir vatandaş bir miktar para yardımında bulundu. Allah kendisinden razı olsun. Çocuk el ve ayaklarına bakınca, 'Anne, baba benim neden el ve ayaklarım yok?' diye feryat ediyor. Biz de bu feryadına daha fazla dayanamıyoruz. Ancak elde avuçta bir şey yok. Çocuk her defasında okumak istediğini haykırınca üzüntüden ağlamaya başlıyoruz. Şimdilik her iki ayağında protez bulunuyor. Ancak kolları için de protez el olması gerekiyor. Hayırsever vatandaşlardan ve Sayın Başbakan'ımızdan çocuğumun el ve ayaklarına kavuşması için yardım istiyorum. Yardım etmek isteyen hayırseverler T.C. Ziraat Bankası Şemdinli Şubesi'nde açtığımız 649-52781283-5001 No'lu hesaba para yatırarak yardımcı olabilirler" şeklinde konuştu.

Anne İklim Söyler ise el ve ayakları olmayan çocuğunun protezle hayatını sürdürmesi için çaba gösterdiklerini anlatarak, "Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için elimizden hiçbir şey gelmiyor. Her gün bu üzüntü ile yatıp kalkıyoruz. Elbiselerini bile giyemeyen çocuğum durumuna üzülüyor. Çocuğum bana, 'Anne benim ellerim neden yok, herkesin elleri var?' şeklinde sorular soruyor. Bizler de artık çocuğumuzun bu içler acısı durumuna dayanamıyoruz. Oğlum arkadaşlarıyla oyun oynayamadığı gibi tek başına bir şey yiyemiyor ve içemiyor. Çocuğumun yaşıtları gibi okula gitmesi ve normal hayatını sürdürebilmesi için hayırsever vatandaşların desteğini bekliyoruz" dedi.

TEDAVİSİ İÇİN 45 BİN TL İSTENİYOR
TEDAVİSİ İÇİN 45 BİN TL İSTENİYOR
TEDAVİSİ İÇİN 45 BİN TL İSTENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:01:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 14:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?