4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Tek adımda hizmet evi açılışı

Hakkari'de, sosyal destekten yararlanacak vatandaşlar için kurulan ve bir çok kurumu bünyesinde barındıran 'Tek Adımda Hizmet Evi' bürosu törenle hizmete açıldı. 

Hakkari Valiliği binasının zemin katında kurulan büronun açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, slayt gösterimlerle yapılacak hizmetlerle ilgili tanıtım yaptı. 

Pehlivan, projelerinin amacının kamu hizmetlerinde bürokrasiyi azaltmak, maliyetleri düşürmek, iş ve işlemlere zaman tasarrufu sağlamak, görevi kötüye kullanma ve sahteciliğin önüne geçmek olduğunu söyledi. Aynı şekilde evrak takipçiliğini ortadan kaldırarak vatandaş memnuniyetini artırmayı amaçladıklarını belirten Pehlivan, vatandaşlarımızın daha önce kurumlar tek tek dolaşarak işlemlerini yaptıklarını belirtti. Bunun da zaman alarak yığılmalara sebep olduğunu ifade eden Pehlivan, hizmete açacakları bu hizmet evi sayesinde bu sıkıntının ortadan kalkacağını bildirdi. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise konuşmasında, vatandaşa hizmet vermenin kutsal olduğunu belirterek, 2007 yılının Başbakanlık tarafından tasarruf yılı olarak ilan edilmesi sebebiyle bu hizmeti hızlı bir şekilde gerçekleştirmenin çok büyük önem arz ettiğini belirtti. Tek Adımda Hizmet Evi'nin ülkede en çok müracaat edilecek olan kurumlarına matuf olacak büyük faydalar sağlayacağını anlatan Vali Nasuhbeyoğlu, "İlimizde sadece yeşil kart sahibi vatandaşımızın 173 bin rakamında olduğunu düşünecek olursak yaşanan sıkışıklık işte buradaki hizmet evimizde giderilmiş olacaktır. Yine bir takım çalışmalar ve uygulamalar söz konusu oluyor. Bu uygulamalarda da hem tasarruf sağlanacak hem de vatandaşımızın hızlı bir şekilde işlemlerinin yapılması suretiyle olan memnuniyet arttırılmış olacak. 

Başbakanımız gönderdiği genelgede bu hizmet evinin aynısını 50 bin nüfusun üzerindeki yerlerde yapılmasını uygun gördü. Yüksekova İlçemizde de bu çalışmayı şu anda yürütüyoruz. Daha sonra da Şemdinli İlçemizde de böyle bir hizmet evinin kurulması önümüzdeki 1-2 ay içerisinde gerçekleştirilmiş olacak. Tek adımda hizmet uygulamasıyla vatandaşlarımızın kurumları dolaşmaları ortadan kaldırılmıştır. Başvurular internet aracılığıyla çok kısa sürede sonuçlandırılarak vatandaşın kamu hizmetlerinden yararlanmaları hızlandırılmış olacaktır. Büronun finansmanı valiliğimizce karşılanmaktadır" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, beraberindekilerle birlikte açılışını yaptığı hizmet evinin içini gezerek görevli personellerden nasıl işlem yaptıkları konusunda bilgi aldı. Kurulan Tek Adımda Hizmet Evi'nde, yeşil kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, asker ailelerine sağlık karnesi, 2022 sayılı yasaya göre yaşlılık ve sakatlık aylığı gibi sosyal desteklerden yararlanacak olanların, nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı' kayıtları konusunda yapılacak başvuruların bir merkezden takip edilerek, sonuçlandırılacak. Açılış törenine Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanı Kurmay Yarbay Yahya Bacak ile daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 14:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya ertuş IP: 85.104.90.xxx Tarih : 28.02.2007 14:24:18
hükümetin halk için çalıştığını görmek memnuniyet vericidir.ayrıca bürokratlarımızın da bu çalışmalardaki rollerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.bu tür olanakların çoğalması dileği ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.